GeriEtkinlikler Aileniz için 9 günde Yunanistan turu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aileniz için 9 günde Yunanistan turu

Aileniz için 9 günde Yunanistan turu

Eşsiz plajları keşfedecek, sanat ve bilimin ilk adımlarını izleyeceksiniz!

1. Gün: Atina

Keyifli gezimizin ilk gününde İstanbul’dan 1 saat 25 dakikalık direk uçuş ile Atina Uluslararası Havalimanı’na ulaşıyorsunuz. Konaklanacak otelin transfer servisi veya taksi ile tercihen şehir merkezindeki otelinize giriş yapıyorsunuz. Dinlenme ve serbest zamanın ardından keyifli bir tavernada akşam yemeği ile günü sonlandırıyorsunuz.

Aileniz için 9 günde Yunanistan turu

2. Gün Atina

2. günü, demokrasinin ilk adımlarının atıldığı, antik filozofi, bilim ve sanatçılarıyla ünlü Atina’yı keşfederek geçiriyorsunuz. M.Ö 5.yy’da inşa edilen, önemli tarihi yapıyı barındıran dünyaca ünlü kentin hakim tepesinde kurulu Akropol, buradaki Athena tapınağı Partenon ve Akropolis Müzesi uğramanız gereken ilk duraklardan.

Yürüme mesafesindeki Monastiraki, hediyelik eşya mağazaları, keyifli kafeleri ve restoranlarıyla öğle yemeği için size Yunan mutfağından örnekler sunmak için bekliyor.

Öğleden sonra çocuklarınız için yakındaki plajda sergilenen, Zeus ve diğer antik tanrıları onurlandırmak için tasalanmış antik -atletizm oyunlarını izleyebilir ve birlikte keyifli bir günü sonlandırabilirsiniz.

3. Gün: Mikonos

Atina limanından kalkan Kiklad feribotlarıyla Avrupa jet sosyetesinin favorisi ve aynı zamanda Herkül’ün ilk ayak bastığı yer olduğuna inanılan Mikonos’a ulaşıyor , eşsiz sularında yüzmek ve sayısız su sporuyla eğlenmek için Elia plajına uğruyorsunuz.
ATV ve Jeep turları ile karadan Mikonos turları gibi ailenizin keyif alabileceği pek çok etkinlik burada sizi bekliyor.

Plaj tarafındaki tercih edeceğiniz bir otele yerleşmenizin ardından oldukça hareketli geçecek bir geceden önce Mikonos’un keyifli mimarisini, dar sokaklarını keşfedebilir ve akşam yemeği için meşhur yel değirmenleri manzaralı bir mekan seçebilirsiniz. 

Gecenin devamında ise -çocukların durumunda göre- hareketli Mikonos geceleri sizi bekliyor olacak.

  

Aileniz için 9 günde Yunanistan turu
 

4. Gün: Delos

Yolculuğunuz, Kiklad adaları feribotlarında bu defa Delos’a doğru ilerleyerek devam ediyor. UNESCO dünya mirası listesindeki Delos, ikiz tanrılar Artemis ve Apollo’nun doğduğu yer olarak biliyor. Apollo tapınağı, Aslanların Terası görmeniz gereken yerlerden.

Öğleden sonra Mikonos’a dönüyor ve Yunan mutfağının eşsiz lezzetleri eşliğinde, yerel dansları izleyip dilerseniz öğrenebileceğiniz tavernalardan birinde günü sonlandırıyorsunuz.

5. ve 6. Gün: Paros

Beyaz renkli yarı saydam mermeriyle ünlü bir Turizm cenneti olan ve önümüzdeki 2 gece size ev sahipliği yapacak Paros’a yine feribotla ulaşıyorsunuz. Maviye boyanmış kapı ve kepenkleriyle süslü evleri, Yunanistan’ın en eski kiliselerinden 4.YY’dan kalma Panagia Ekatontapiliani ve orta çağ kalesi kalıntıları sizi bekleyenler arasında.

Adadaki çömlek atölyeleri çocuklarınızın elleriyle özel bir hediyelik eşya üretmeleri ve eğlenmeleri için iyi bir fikir olacaktır.

Ertesi gün adanın dağlık iç bölgelerine doğru yapacağınız yolculuk Venus de Milo gibi başyapıtların kaynağı olan antik mermer ocaklarına sizi ulaştıracak. Venedik mimarisindeki Levkai köyü, Naoussa sahili görmek isteyeceğiniz yerlerden.

7. ve 8. Gün: Santorini

M.Ö. 1650 – 1450 yılları arasında aktif olan volkanın çökerek adaya ait 73km’lik bir alanın deniz altında bırakması geçmişte Minos uygarlığının çöküşünün önemli etkenlerinden. Bazı bilim adamlarının bu olayı Atlantis ile ilişkilendirmesi ise ilginç bilgilerden. Santorini’nin günümüzde ünlü turizm cennetleri arasında gösterilmesinin ise bu olayla doğduran bağlı olduğu bir gerçek.

Fira bölgesindeki otelinize yerleştikten sonra labirent gibi sokakları ve uçurumları keşfederek ilk gününüzü tamamlayabilirsiniz.

Ertesi gün 1967 yılında başlayan ve Tunç Dönemi kalıntılarının yer aldığı bölgede devam eden arkeolojik araştırmalar hakkında bilgi alabilir, 588 basamakla inilen uçurumdan teleferik ve eşekler ile inebilir, sahilde bir tekne turuna katılabilir veya özel plajda serinleyerek öğlen yemeği molası verebilirsiniz.

Güneş Santorini’de bir farklı batar. Ammoudi’de güneşin batışının eşlik edeceği bir son gece yemeği ile günü sonlandırabilirsiniz.

9. Gün: Santorini – İstanbul

Santorini’de bulunan Havalimanından İstanbul’a Atina aktarmalı olarak uçarak keyifli anılarla evinize dönebilirsiniz.

False