GeriEtkinlikler Ailece iyi bir yaz tatili planlamanın 5 yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ailece iyi bir yaz tatili planlamanın 5 yolu

Ailece iyi bir yaz tatili planlamanın 5 yolu

Bütün sene beklenen an geldi, çattı. Yaz tatili planlarını çok önceden yaptıysanız ve daha önce ailenizle tatil tecrübesi yaşadıysanız, sizin için her şey daha kolay olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki çocukların mutluluğu tüm ailenin mutluluğu demektir. O zaman tatil planlarının en önemli kısmı çocuklarla ilgili olan kısmıdır. Zor görünen ama aslında iyi planlandığında ailenin tüm fertleri için inanılmaz keyifli olabilecek bir tatili nasıl planlarız? İşte, sizin için bazı ipuçları...

ÖN HAZIRLIK

Yaz tatilini iple çekerken ön hazırlık konusunda dikkatli olmalıyız. Gideceğimiz yer ile ilgili tüm ayrıntıları önceden araştırmakta fayda var. Artık biliyoruz ki tatillerde birçok bavul veya eşya alarak kendimizi yormamıza gerek yok. Önceden araştırarak gideceğimiz otel ya da evin ihtiyaçlarını öğrenebiliriz. Tatillerde en can sıkıcı şeyler sonradan ortaya çıkan sürpriz durumlardır.

Ailece iyi bir yaz tatili planlamanın 5 yolu

AİLE TOPLANTISI

Tatillerde her yaşın beklentisi farklı olur. Kimisi ayakları uzatıp, gölge altında uyuklamayı isterken, kimisi de sabahtan akşama kadar denizin içinde oynamak isteyecektir. Tatil öncesinde ailenizle birlikte oturup bu ayrıntıları açıkca konuşun. Kim ne istiyor? Tarihi yerleri de dolaşabileceğiniz bir Akdeniz köyü mü yoksa masmavi koylarda dolaşabileceğiniz bir mavi tur mu?

TATİL REİSİ BELİRLEYİN

Bu biraz sıkıcı bir görev gibi görünse de anne ya da baba olarak birinin tatilin planlayıcısı ve uygulayıcısı olmasında fayda var. Özellikle çocuklar için çok heyecanlı olan bu dönemlerde bu gibi desteklere ve otoriteye ihiyaçları olacaktır. Tatil esnasında başınız ağırmaz ve planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Ailece iyi bir yaz tatili planlamanın 5 yolu

ESNEK OLUN 

Tatil boyunca planlarınızla uyuşmayan birçok şey olacaktır. Bu gibi durumların önüne geçmek için esnek olun ve alternatif yapılacaklar listesi hazırlayın. Müze gezmek, kamp yapmak gibi yağmur yağınca veya hava bozulunca yapabileceğiniz şeyleri mutlaka önceden ayarlayın ve aranızda konuşun.

MADDİ HAZIRLIK

İyi bir tatil planının en önemli kısmı maddi olan kısmıdır. İster kendi evinize gidin ister bir otele, zamandan daha çabuk bitecek olan tek şey para olacaktır. Sürpriz harcamalar için her zaman hazırda bir miktar parayı tutmanızda fayda var. Tatilinizi gülen gözlerle hatırlamak için bu adımları uygulamanızı tavsiye ederiz.

Ailece iyi bir yaz tatili planlamanın 5 yolu

False