Geriİsimler Sözlüğü Ada isminin anlamı nedir? Ada ne demek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ada isminin anlamı nedir? Ada ne demek

Ada isminin anlamı nedir? Ada ne demek

Ada ismi oldukça fazla sayıda anlamı bulunan ancak belli bir anlamı üzerinden gündelik yaşamda bilinen bir addır. Özellikle çocuklar için kullanılacak en güzel isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Peki, Ada isminin anlamı nedir? Ada ne demek? İşte bu isim hakkında detaylar.

Kökeni Türkçeye dayanan Ada ismi, aynı zamanda sözlük anlamı üzerinden değerlendirilmektedir. Bu ismin en önemli özelliği hem kız hem de erkek çocukları için kullanılabilir olmasıdır. Yani unisex bir isimdir ve günümüzde buna pek çok zaman şahitlik edilmiştir. Türkçe karşılığı olarak, ‘Dört tarafı sularla çevrili olan kara parçası’ biçiminde ifade edilmektedir.

 Ada İsminin Anlamı

 Adından da anlaşılacağı üzere Ada ismi, ‘Dört tarafı sularla çevrilmiş olan kara parçası’ olarak tabir edilmektedir. Aynı zamanda trafik ile ilgili farklı anlamlar üzerinden de ele alınmaktadır. Diğer taraftan, ‘pekmez’ ya da ‘armuttan yapılan pekmez’ biçiminde ifade ediliyor. Bu anlamları ülkenin değişik bölgelerinde farklı şekillerde ele alınmaktadır.

 Özellikle dört bir yanı sularla çevrilmiş olan kara parçaları için Ada kelimesi kullanılmaktadır. Bu kelime özellikle kız ve erkek çocuklar için özel bir isim olarak ele alınıyor. Anlamının yanı sıra ayrıca hoş okunuşu ve telaffuzu üzerinden beğeni gören isimlerden biridir. Tek başına veya başka isimlerle bir araya getirmeniz mümkün. Kız ya da erkek bebeğiniz adına bir isim arıyorsanız, liste içerisine Ada ismini de ekleyebilirsiniz.

 

False