GeriBebek 8 yaşındaki çocuğun kilosu kaç olmalı? 8 yaş erkek ve kız çocukların ortalama kiloları..
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

8 yaşındaki çocuğun kilosu kaç olmalı? 8 yaş erkek ve kız çocukların ortalama kiloları..

8 yaşındaki çocuğun kilosu kaç olmalı? 8 yaş erkek ve kız çocukların ortalama kiloları..

Çocukların kiloları her yaşta tartışılan bir konu olmuştur. Çocukların cinsiyetlerine göre bulundukları yaşta kaç kilo olması gerektikleri merak edilmektedir. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyerek geliştiklerini takip edebilmek için ise bulundukları yaşta hangi kiloya sahip olmaları gerektiği bilinmelidir. 8 yaşındaki çocuğun kilosu kaç olmalı? 8 yaş erkek ve kız çocukların ortalama kiloları nasıl olmalıdır tüm detayları ile derledik.

8 yaşındaki çocukların ortalama olarak belirli bir kiloda bulunması gerekmektedir. Aynı zamanda boyları ve kiloları arasındaki orantının da doğru bir şekilde bulunması oldukça önemlidir.

8 Yaşındaki Çocuğun Kilosu Kaç Olmalı?

8 yaşında olan bir çocuğun cinsiyetinin kız veya erkek olmasına göre bulunması gerektiği kiloda farklılık gösterecektir. 8 yaşındaki bir kız çocuğu ortalama olarak 25 kilo civarında olmalıdır. 8 yaşındaki bir erkek çocuğu ise 27 kilo civarında olmalıdır.

8 Yaş Erkek ve Kız Çocukların Ortalama Kiloları

8 yaşındaki çocukların cinsiyetlerine göre kiloları da farklılık gösterebilmektedir. 8 yaş erkek çocukları için ortalama kilonun 26-27 olması gerekmektedir. 8 yaşındaki bir kız çocuğunun ise olması gerektiği kilo ortalama olarak 25 kilo olmalıdır. Ancak çocukların bu belirtilen kilolardan bir iki kilo altta veya üstte olmalarında ise bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Çocuğunuzun boy ve kilo endeksini düzenli aralıklarla kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Gerekli durumlarda doktorunuza danışmanız ve çocuğunuzun kilo takibini yapmanız da büyük bir öneme sahiptir.

 

False