GeriEtkinlikler 7 adımda yaz evliliği!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

7 adımda yaz evliliği!

7 adımda yaz evliliği!

Yaz evliliğinde sizi bekleyen aksilikleri yedi adımda önleyebilirsiniz!

Evlilik telaşı yüzükler takıldığı andan itibaren başlayan ve düğün gecesine kadar devam eden, ardında tatlı bir yorgunluk bırakan bir süreçtir. Bu süreç yaz mevsimine denk geldiyse, kusursuz bir düğün için yaz mevsiminin avantajlarından yararlanıp dezavantajlarını önlemek gerekir. Yaz evliliği sıcaklıkların artması ile birçok aksiliğin çıkmasına olanak tanır. Birçok çift bu aksilikleri engellemek için telaşa kapılıp sürecin tadını çıkaramazlar. Eğer yaz evliliği yapıyorsanız ve düğününüzde hiçbir aksilik çıkmasın istiyorsanız bu 7 adıma kulak verin!

1- DÜĞÜN MEKANINIZ ÖNEMLİ

Düğün hazırlığı deyince akla ilk gelen hiç şüphesiz düğün mekanıdır. Kış mevsimi hava şartları sebebiyle evlenecek olanlara mekan bakımından pek fazla seçenek sunmasa da yaz evliliğinde durum farklıdır. Birden çok mekan seçeneği gelin ve damat adaylarının aklını karıştırır. Yaz evliliğinde mekan seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu gece 00.00’dan sonra müzik sesine getirilen kısıtlamadır. Düğününüzün gece geç saatlere kadar devam etmesini istiyorsanız mutlaka bu kısıtlamayı düşünmelisiniz ve eğer düğününüz açık alandaysa gece 00.00’ den sonra eğlenmeye devam edebileceğiniz kapalı bir mekan ayarlamalısınız.

7 adımda yaz evliliği

2-DÜĞÜN PASTANIZ SICAKTA ERİYEBİLİR!

Yaz evliliklerinde yaşanan en büyük sorunlardan biri de budur. Düğünde her şeyin bir sırası vardır ve düğün pastası sırası gelene kadar bekler. Yaz sıcağında düğün pastanızın erimesini engellemek sizin elinizde. Kremayla yapılmış bir pasta sıcağa karşı çok dayanıklı olmayacaktır bu yüzden mutlaka düğün öncesi pastanızın kremayla değil şeker hamuruyla kaplı olmasını istediğinizi belirtin.

7 adımda yaz evliliği

3-YAĞMUR KABUSUNUZ OLMASIN!

Yaz evliliğinin en büyük korkularından biri düğün günü yağmur yağmasıdır. Evlilik zaten masraflı bir süreç olduğu için çoğu çift hem kapalı hem açık bir mekan kiralama fikrine pek sıcak bakmaz. Yaz evliliğinde yağmur korkunuza karşı, fiyat olarak uygun olan şeffaf ve şık çadırlardan faydalanabilirsiniz.

 

7 adımda yaz evliliği
 

4-YAZIN ARTAN SİNEKLER GELİNLİĞİNİZİ SEVEBİLİR!

Yazın artan sinek ve böcekler sadece gelin ve damatların değil herkesin ortak problemidir. Yaz düğünlerinde göz ardı edilen bu durum düğün günü canınızı sıkabilir. Kusursuz bir gelinlik giymişken ve kusursuz bir makyaj yaptırmışken, gece yanan ışıklara gelen sineklerin sizi rahatsız etmesini istemiyorsanız gelinliğinizi giymeden önce mutlaka sinek ve böcekleri kovmaya yarayan kokusuz spreyi tüm vücudunuza sıkın. 

 

7 adımda yaz evliliği
 

5-SICAKTA MAKYAJIN AKMASI NASIL ÖNLENİR?

Gelin adayları düğün boyunca makyajının akmamasını, gece sonuna kadar aynı kusursuz görünümün devam etmesini ister. Yaz evliliği yapan gelin adaylarının sıcaklar sebebiyle kusursuz makyajını gece sonuna kadar taşıması pek mümkün değildir. Oynanan oyunlar, çekilen halaylar sıcakla birleşerek düğün makyajının akmasına sebep olur. Yaz evliliği yapan gelin adaylarının makyajının akmaması için porselen makyaj tercih etmesi ve koyu renklerden uzak durarak yaza özel doğal tonlar kullanması gerekir.

 

7 adımda yaz evliliği
 

6-ACİL DURUM ÇANTASI ŞART!

Düğüne bir gün kala küçük bir acil durum çantası hazırlayın. İçinde gelinliğinizde çıkabilecek aksiliklere müdahale edebilmeniz için iğne ve iplik, sıcakta midenizin bulanabileceği ihtimaline karşı bir paket çubuk kraker, yedek çorap, oje, aseton, makyaj malzemeleri ve mis gibi kokmak ve serinlemek için vücut spreyi olsun. 

 

7 adımda yaz evliliği
 

7-GELİN ÇİÇEĞİNİZ SICAKTAN SOLABİLİR

Çiçekler narindir ve kolayca solabilirler. Yaz evliliği yapan gelin adayları, gelin çiçeği olarak genellikle yaz çiçeklerinden oluşan bir buket tercih ederler. Yaz sıcakları, rengarenk gelin çiçeğinizin düğün başlamadan solmasına sebep olabilir. Bunu engellemek için; eğer canlı çiçekler tercih edecekseniz buketinizi düğüne bir iki saat kala hazırlatın ve mutlaka solmasını engelleyen spreylerden kullanın. 

 

7 adımda yaz evliliği

[fotogaleri=781]

False