GeriEtkinlikler 6. Contemporary Istanbul başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

6. Contemporary Istanbul başlıyor

6. Contemporary Istanbul başlıyor

Birbirinden önemli çağdaş sanat eseri ilk defa görülebilecek.

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 6.yılında sanatseverleri yeni ve daha geniş bir alanda yine ilklerle buluşturmaya devam edecek. Contemporary Istanbul, 24-27 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve yanındaki İstanbul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking ve destek sponsorluğunu Zorlu Center’ın üstlendiği Contemporary İstanbul’a bu yıl 22 ayrı ülkeden 41’i yurtdışı ve 48’ü yurt içi olmak üzere 89 çağdaş sanat galerisi katılacak. Uluslararası çağdaş sanat dünyası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary İstanbul’da birçok önemli çağdaş sanat eseri ilk defa görülebilecek. Türkiye’den ve dünyadan 550 sanatçıya ait 3000 çağdaş sanat eserinin görülebileceği fuarı 1000’den fazla uluslar arası koleksiyonerin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türk çağdaş sanatı yanında çevre ülkelere (Balkanlar, Karadeniz, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz ülkeleri) de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary İstanbul, her yıl “New Horizons - Yeni Ufuklar” adlı bölümde farklı ülkelere de yer veriyor. New Horizons başlığı altında bu yıl Golf Bölgesi Ülkeleri’nden (Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan) yedi sanat galerisi yer alacak.

www.contemporaryistanbul.com  

False