GeriÇocuk Sağlığı 5 yaşındaki çocuğa tümör şoku!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

5 yaşındaki çocuğa tümör şoku!

5 yaşındaki çocuğa tümör şoku!

Baş ağrısı ve baş dönmesine dikkat!

Bursa'da, sık sık başı ağrıdığı için özel bir hastaneye kaldırılan ve beyninde tümör saptanan 5 yaşındaki çocuk, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm Direktörü Doç. Dr. Kudret Türeyen, yazılı açıklamasında, zaman zaman baş ağrısı çeken ve yürürken denge şikayeti bulunan 5 yaşındaki B.A'nın hastanede yapılan muayene sonucu beyninde tümör olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Türeyen, beyindeki tümörün, 2'si beyin cerrahı 7 kişilik ekibin katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren başarılı bir ameliyatla alındığını ifade ederek, “Bu başarı, beyin cerrahisi, anestezi, yoğun bakım, onkoloji, çocuk hastalıkları ekiplerinin ve tüm yardımcı sağlık personelimizin ortaklaşa başarısıdır. Hastamızın durumu gayet iyi” dedi.

Çocuklarda baş ağrısı ve dönmesiyle dengesizlik şikayetlerinin mutlaka dikkate alınması gerekiyor. vurgulayan Türeyen, “Elbette ki her baş ağrısı ve baş dönmesiyle denge probleminde 'beyinde tümör var' diyemeyiz. Ancak ne olursa olsun bu tür şikayetler varsa mutlaka uzman bir hekime başvuru yapılmasında fayda var” görüşünü kaydetti.

B.A'nın anne ve babasını da ayrıca kutlamak gerektiğini ifade eden Türeyen, çocuğunun şikayetleri dikkate alarak, takip etmelerinin, sorunun büyümeden halledilmesinde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.

A.A

False