GeriKişisel Bakım 5 doğal dudak koruyucu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

5 doğal dudak koruyucu tarifi

5 doğal dudak koruyucu tarifi

Dudaklarımız, soğuk, rüzgârlı ve sıcak havalardan; kısacası tüm hava koşullarından çok çabuk etkilenir. Tüm bu hava koşulları, dudaklarımızın kurumasına, çatlamasına ve nemini kaybetmesine neden olur. Bu yüzden dudaklarımıza düzenli olarak bakım uygulamamız gerekir. Dudaklarımızı nemlendirmek için pek çok kozmetik ürünü tercih edebileceğimiz gibi, evde hazırlayabileceğimiz doğal kremlerle de onları nemlendirebilirsiniz. İşte hazırlaması çok basit olan 5 doğal dudak koruyucu tarifi.

ÇİKOLATALI DUDAK KORUYUCU KREM  

MALZEMELER:

- 2 çay kaşığı rendelenmiş bal mumu

- 4 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

- 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı

- 1 gr bitter çikolata

Yapılışı: Tencereye biraz su koyun ve ısıtın. Isıya dayanıklı bir kabı tencerenin içine oturtun; kabın içine su girmesin ve de tabanı tencereyle değil sadece su ile temas etsin. Tüm malzemeleri kabın içerisine koyun ve erimesi için bekleyin. Eridikten sonra iyice karıştırın ve boş kaplara doldurarak nemlendirici olarak kullanın. Hem çok faydalı hem de çok lezzetli dudak koruyucunuz hazır!

5 doğal dudak koruyucu tarifi

SALATALIKLI DUDAK KORUYUCU KREM

MALZEMELER:

- 1/2 salatalık

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı: Kabukları soyulmuş salatalığı blender’dan geçirin ve suyunu çıkarın. Bal ve yoğurdu da üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı dudak ve dudak kenarlarına sürün. 15 dakika beklettikten sonra yıkayabilir, dudaklarınızı nemlendirebilirsiniz.

5 doğal dudak koruyucu tarifi

VANİLYALI DUDAK KORUYUCU KREM

MALZEMELER:

- 2 yemek kaşığı balmumu- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

- Çeyrek çay kaşığı vitamin E yağı

- Çeyrek çay kaşığı vanilya ekstresi

- Çeyrek çay kaşığı bal

Yapılışı:  E vitamini yağı, Hindistan cevizi yağı ve balmumunu eritme kabına ekleyin ve yavaş yavaş ısıtarak hepsini birbirine karıştırın. Erimiş karışıma vanilya özü ve balı ilave edin; tekrar karıştırın. Hepsi eriyip birbirine karıştıktan sonra kullanacağınız kapaklı kaplara boşaltabilir ve soğumasını bekleyerek nemlendirici olarak dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

5 doğal dudak koruyucu tarifi

ÇİLEKLİ DUDAK KORUYUCU KREM

MALZEMELER:

- 4 adet çilek

- 1 çay kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı nar

Yapılışı: Bir kâsenin içinde çilekleri iyice ezin. Nar tanelerini parmaklarınızla sıkarak karışıma ekleyin. Zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı süzerek buzdolabına koyun ve birkaç dakika burada bekletin. 5-7 gün saklayabileceğiniz bu kremi, ihtiyaç duydukça dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

5 doğal dudak koruyucu tarifi

TARÇINLI DUDAK KORUYUCU KREM

MALZEMELER:

- 2 yemek kaşığı balmumu

- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı              

- 10 damla tarçın yağı

Yapılışı: Balmumu, Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağını eritme kabının içerisinde eritin. Ilıdığında içine 10 damla tarçın yağı ilave edin. İyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Kan akışını arttırarak dudaklarınıza dolgunluk kazandıracak bu kremi, ne zaman isterseniz uygulayabilirsiniz.

False