GeriEtkinlikler 25. Uluslararası İzmir Festivali Başladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

25. Uluslararası İzmir Festivali Başladı

25. Uluslararası İzmir Festivali Başladı

Bu unutulmaz festivale hazır mısınız?

25. Uluslararası İzmir Festivali başladı. 21 Temmuz'a kadar devam edecek olan festival, önemli sanatçı ve toplulukları konuk edecek. İşte festival programı...

Finlandiyalı ünlü besteci ve şef, Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri (ICMA)’nin 2010’da “Yılın Sanatçısı” seçtiği Esa-Pekka Salonen yönetiminde Festival’in açılışını yapacak.

‘Şefi olmayan orkestra’ isimli topluluk, 12 kişilik virtüöz kadrosuyla 60’ncı sanat yılını, İtalyan ustaların kendileri için besteledikleri eserlerden film müziklerine uzanan muhteşem bir programla Festival izleyicileriyle kutlayacak.

Uluslararası İzmir Festivali’nin geleneksel Türk – Yunan Sanat Buluşması bu yıl Efes Odeon’da gerçekleştirilecek.

Amerika’nın ödüle doymayan modern dans topluluğu Paul Taylor Dance Company 7 Temmuz 2011 Perşembe günü DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda İzmir Festivali’ne konuk oluyor.

Unutulmaz Caz Divası Natalie Cole 12 Temmuz 2011 Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda söyleyecek.

İtalya’nın üstün yetenekli kemancısı Uto Ughi’yi, İtalyan Birliği’nin Kuruluşunun 150. Yılı kutlamaları çerçevesinde, İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile 15 Temmuz 2011 Cuma günü Celsus Kütüphanesi’nde ilk kez ağırlayacak.

“Des Equilibres”, İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 19 Temmuz 2011 Salı günü, İzmir’in yeniden dirilen hazinelerinden Ayavukla Kilisesinde konser verecek. 

www.iksev.org

False