GeriKişisel Bakım 2015 yaz sezonu güzellik ürünleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2015 yaz sezonu güzellik ürünleri

2015 yaz sezonu güzellik ürünleri

Kendinizi bakımlı ve iyi hissetmenizi sağlayacak öneriler...

Çatallaşmış saçlar, kurumuş deri, çatlamış topuklar, selülitli bacaklar, kararmış koltuk altı, kısa tüyler canınızı sıkmasın. Sizin için 2015 yazına özel güzellik ürünlerini bir araya getirdik. Hazırladığımız bakım rehberini inceleyebilir, güzellik ürünlerini de kullanarak yaz aylarını keyifli geçirebilirsiniz.


2015 yaz sezonu güzellik ürünleri

TOPUK ÇATLAKLARI

Yaz aylarında giydiğimiz açık ayakkabı ve parmak arası terlikler ile çatlamış, kurumuş topuklar ortaya çıkar. Bu hoş olmayan görüntüden kurtulmak için pedikür periyodunuzu beklemeyin, evinizde güzellik ürünleri ile ayak bakımınızı yapın. Ponza taşı ve nemlendirici ayak bakım kremi yardımcınız olacaktır.

Uzun zamandır deriyi yağlayan kremlerin kuru ve çatlamış deri için en iyi bakım ürünü olduğu düşünülürdü. Fakat günümüzde yağlı kremlerin deri gözeneklerini tıkadığı ve ter salgısını kısıtladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Buna karşılık üre içeren krem ve losyonların gözenekleri tıkamadan derinin su tutucu kapasitesini artırdığı biliniyor. Deri tabakalarının içerdiği nem oranı ve cildin esnekliği artıyor. Üre içeren ürünleri eczanelerde bulabilirsiniz.

TOPUK ÇATLAKLARI NASIL GİDERİLİR?

[fotogaleri=631] 


 

2015 yaz sezonu güzellik ürünleri
 

SELÜLİT

Selülit yıllardır kadınların kabusu! Yaz aylarında daha da ortaya çıkan portakal kabuğu görünümü birçok kadını rahatsız etmekte. Fakat doğru güzellik ürünü, etkili egzersiz programı ve doğru beslenme ile selülit yok edilebilir.

Doktorunuza danışarak kullanacağınız güzellik ürünü, selülit ile savaşırken sizi destekleyici bir tedavi niteliğindedir. Vücudunuza uygun selülit kremi, kan dolaşımınızı hızlandırarak cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlar.

SELÜLİTTEN KURTULMA YOLLARI

[fotogaleri=1331] 


 

2015 yaz sezonu güzellik ürünleri
 

KOLTUK ALTI KARARMASI

Koltuk altı kararması yaz aylarında kıyafet seçimini de etkileyen en önemli sorundur. Genellikle ciltte kalıtsal olan aşırı pigmentasyon problemi olarak tanımlanır. Sık deodorant kullanımı, koltuk altı epilasyon yöntemi, aşırı derecede sıcak ağda kullanımı başlıca nedenleri arasındadır.

Koltuk altı kararmasında güzellik ürünlerinden düşük etkili kortizonlu kremler, leke açıcı özelliği olan kremler kullanılabilir. Kimyasal peeling ise hekim tarafından uygulanabilir.

KOLTUK ALTI KARARMASI NASIL GEÇER?

[fotogaleri=225] 


 

2015 yaz sezonu güzellik ürünleri
 

YIPRANMIŞ SAÇLAR

Yaz aylarında güneş, havuz, deniz, kirli hava ve kireçli sular saçları yıpratır ve kurutur. Bu durumda güzellik ürünleri ile saçlarınızı bakıma almalısınız. Fakat kimyasal içermeyen, tamamen organik ve bitkisel yağları kullanmalısınız. Saçlara parlak bir görünüm kazandıran bitkisel yağlar; yıpranmış ve kurumuş saçınızı doğal yollarla onarır.

EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL SAÇ BAKIM KÜRLERİ

[fotogaleri=118] 


 
2015 yaz sezonu güzellik ürünleri
 

GÜNEŞ LEKELERİ

Yazın güneşten yeterince korunmaması sonucu vücudun hassas yerlerinde çiller, kahverengi lekeler çıkar. Lekeler en sık yüz, göğüs, kol ve sırtta oluşur.  Güneş lekelerini derinleşmeden, yeni oluştuklarında tedavi etmek çok önemlidir. Leke tedavisi için mutlaka dermatoloğa danışılmalıdır.

Güneş lekelerinin oluşmaması için güzellik ürünlerini düzenli olarak dört mevsim kullanmalısınız. Cilt yapınıza uygun alacağınız güneş koruyucu kremleri seçerken kimyasal değil bitkisel içerikli olanları tercih edin. Unutmayın, güneş kremleri sadece yaz aylarında değil her zaman kullanılmalı. 

Güneş koruyucular çok güneşli havalarda dışarı çıkmadan 20 dakika önce yoğun olarak vücudun her tarafına eşit olarak sürülmelidir. Yüzme ve terleme sonrası güneş koruyucu tekrarlanmalıdır. 

GÜNEŞ LEKELERİ İÇİN ARMUT EN DOĞAL ÇÖZÜM (TIKLAYIN)

False