GeriKişisel Bakım 2012 gelinlik trendleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2012 gelinlik trendleri

2012 gelinlik trendleri

Gelinliğinizi hala seçemediniz mi?

2012 yılında evlenmeyi planlayan gelin adayları istedikleri gelinliği aramaya başladılar bile… Bir sürü model arasında seçim yapmak çok zor. Bng Style Blog Yazarı, gelin adaylarının işini kolaylaştırmak için 2012 gelinlik trendlerinden bahsetti.

Bir kadının hayatındaki en önemli gün belki de hayallerini süsleyen düğün günüdür. O mutlu günde her şeyin tek kelimeyle kusursuz olmasını ister bütün gelin adayları, özellikle de gelinliklerinin… Giyecekleri gelinliğin kişisel tarzlarını yansıtacak, hafızalarda yer edecek ve farklı olmasını isterler. Ancak binlerce seçenek ve marka arasından doğru seçimi yapmak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle gelinlik trendlerinin her sene değişkenlik gösterdiğini düşünecek olursak, gelin adayları hem hayallerini süsleyen hem de günün modasına uygun bir modeli seçmek için epey zaman harcayabilirler.

1- Åžeffaf yakalar

2012 gelinlik trendleri
Â
2012 gelinlik trendleri
Â
2012 gelinlik trendleri
 
Monique Lhuillier-Marchesa-Romona Keveza

2012 gelinlik trendleri

Jenny Lee

Bu sezon birçok tasarımcı benzersiz yaka modelleriyle gelinliklerini tasarladılar. Ancak en çok göze çarpan tüller veya dantellerle kaplanan dekolteler. Bu narin kumaşlarla kaplanmış straplez gelinlikler, bu yakalar sayesinde daha yumuşak, zarif ve romantik bir havaya sahip oluyor.

2- İki katlı etekler

2012 gelinlik trendleri

Junko Yoshioka

Geçtiğimiz sezon eteklerdeki üç boyutlu çiçeklerden sonra bu sezon tasarımcılar iki katlı eteklerle karşımıza çıktılar. Bu sıra dışı etekler ilk bakışta farklı görünse de, özellikle geniş kalçaları kamufle etmenin akıllıca bir yolu olabilir.

3- Pudra rengi

2012 gelinlik trendleri
Â
2012 gelinlik trendleri

Monique Lhuillier

2012 gelinlik trendleri

Monique Lhuillier

Beyaz ya da fildişi tonu olmayan bir gelinlik giymek, yakın zamana kadar oldukça radikal bir hareket olarak kabul edilirdi. Ancak bu sezon podyumlarda pudra rengi gelinlikler birbiri ardına tasarımcıların koleksiyonlarında boy gösterdi. Geleneksel bir gelinlikten farklı bir model arıyorsanız önceliği gelinliğin rengine verebilirsiniz.

4- Tarlatanların geri dönüşü

2012 gelinlik trendleri
Â
2012 gelinlik trendleri
Â
2012 gelinlik trendleri

Marchesa-Monique Lhuillier-Rivini

Balo kıyafetlerinin volümlü, gösterişli ve kabarık etekleri bu sezon gelinliklerde de sıkça kullanıldı. Son birkaç sezondur fazla rağbet görmeyen tarlatanlı kabarık gelinlik modelleri bu sezon sıkça karşımıza çıkacak.

5- Siyah&Beyaz

2012 gelinlik trendleri
Â
2012 gelinlik trendleri

Angelika Rivini-Romona Keveza

Siyah rengi bu özel gününüzde bembeyaz gelinliğinizle yan yana düşünmek hiç aklınıza gelir miydi? 2012’de gelinlikler bizi en çok renk konusunda şaşırtacağa benziyor. Siyah beyaz bir gelinlik seçtiğinizde farklı olacağınız kesin. Ancak bu çok riskli bir tercih de olabilir. Eğer doğru desen, aksesuar veya kumaşı seçmezseniz, en mutlu gününüzü bir kabusa çevirmeniz kaçınılmaz olabilir. Ama bazı tasarımcıların siyah beyaz gelinlik modelleri o kadar modern ve farklı ki, mükemmel siyah- beyaz kombinasyonunu bulduğunuzda yıllarca akıllarda yer edecek gelinliğe sahip olabilirsiniz.

6- Uzun dantel kollar

2012 gelinlik trendleri

Monique Lhuillier

Geçen yıl merakla beklenen kraliyet düğününde, Cambridge Düşesi Kate Middleton’un giydiği Alexander McQueen imzalı dillere destan gelinliğin ardından uzun dantel kollar yine gündemdeki yerini aldı. Yıllar önce Prenses Diana’nın buna benzer bir tercih yapması da uzun dantel kolların asil bir tercih olacağı yönündeki inanışı bir kez daha kanıtlar gibiydi. Özellikle kış mevsiminde evlenmeyi düşünen gelin adaylarının bu modeli rahatlıkla giyebileceklerini ve bu sayede hem şık hem de zarif bir tercih yapmış olacaklarını söyleyebilirim.

7- Sırt dekoltesi

2012 gelinlik trendleri

Marchesa

Düğün gününüzde göğüs bölgenizde bir dekolteyle biraz risk almanız mümkün. Ancak sırt dekoltesi göğüs dekoltesine göre çok daha kullanışlı aynı zamanda da zarif olacaktır. Bu sezon, tasarımcılar sırt dekoltelerini cesurca kullanarak birbirinden göz alıcı modellere imza attılar.

8- Kap

2012 gelinlik trendleri
 

Manuel Mota for Pronovias-Sottero&Midgley

Özellikle kış sezonunda askısız gelinlikleri süsleyen dantel ve tülden kaplar 2012 yılının gelinliklerinde en çok göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. Kaplar, istendiği takdirde çıkarılması ve iki ayrı gelinlik modeli sunma imkanıyla da en çok tercih edilecek gelinlikler arasında yerini aldı.

TESETTÜRLÜLER İÇİN 2012 TRENDLERİ

False