GeriEtkinlikler 20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri

Bu hafta sinemaseverleri 7 yeni film bekliyor.


X-MEN: APOCALYPSE

Medeniyetin şafağından beri, Apocalypse’e tanrı gözüyle bakılmaktadır. Marvel’in X-Men evreninin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, birçok mutantın özelliğini kendinde toplayarak ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto’nun da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu gezegenden temizlemek ve Apocalypse’in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamaktır. 

Oyuncular: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Olivia Munn, Evan Peters, Kodi Smit-McPhee, Sophie Turner, Tye Sheridan, Alexandra Shipp, Lucas Till, Josh Helman, Lana Condor, Ben Hardy

Yönetmen: Bryan Singer

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


7. GÜN

Başarılı bir gazeteci olan Jamie, kız kardeşi Anna’nın esrarengiz ölümü üzerine Singapur’a gider. Ölmüş kız kardeşinden gelmeye başlayan e-postalar ve kızı Katie’nin tuhaf davranışları nedeniyle araştırmasını derinleştirince Anna’nın ölümünün yüzyıllar öncesine dayanan bir lanet zincirinin parçası olduğu ortaya çıkar. Babil Kulesi efsanesine göre şeytan lanetin 7. gününde yeryüzüne dönmek amacıyla seçtiği kurbanların canını vahşice yöntemlerle almaktadır. Şeytanın sıradaki hedefleri haline gelen Jamie ve küçük Katie bu korku dolu ve kanlı kâbustan kurtulabilecek midir?

Oyuncular: Elizabeth Rice, Pamelyn Chee, Elizabeth Lazan, Jaymee Ong

Yönetmen: Kelvin Tong

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


ANNEMLE GEÇEN YAZ

Kızı Jessica’yı yetiştirmeleri için Brezilya’nın kuzeyindeki akrabalarının yanına bırakan Val, Sao Paulo’da zengin bir ailenin yanında sevgi dolu bir dadı olarak çalışmaktadır. Jessica 13 yıl sonra annesini ziyarete geldiğinde, annesinin ailenin yanında bir köle gibi çalışmasından rahatsız olur ve tepki gösterir. Bu beklenmedik tutumundan yavaş yavaş evdeki herkes etkilenecektir.

Oyuncular : Regina Case , Camila Márdila , Michel Joelsas , Karine Teles , Lourenço Mutarelli

Yönetmen : Anna Muylaert

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


İYİ ADAMLAR

1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki özel dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulurlar.

Oyuncular : Russell Crowe , Ryan Gosling , Kim Basinger , Matthew Bomer , Rachele Brooke Smith

Yönetmen : Shane Black

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


BAŞIMIN BELASI

Öğretim görevlisi Andrew, hayatını kaybeden ünlü müzisyen Hunter Miles’ın biyografisini yazmak isteyince müzisyenin eşi Hannah’nın yaşadığı kasabaya giderek ondan yardım ister. Ancak Hannah da aynı amaçla çalışmaya başlamıştır bile ve bilgilerini paylaşmaya istekli değildir. Birbirini son derece antipatik bulan bu ikiliye “kasabanın seksi erkeği” Curtis, Andrew’un sevgilisi Finley ve Hannah’nın ailesi katılınca bütün işler sarpa sarar.

Oyuncular : Rebecca Hall , Dianna Agron , Joe Manganiello , Jason Sudeikis , Maggie Castle

Yönetmen : Sean Mewshaw

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


ALAMET-İ KIYAMET: TARİKAT

Film, 1999 yılında ülkemizde ve dünyada yaşanan gizemli olaylara farklı bir bakış açısından korku türü vasıtasıyla bakıyor. Hikâyenin merkezinde Elif karakterini canlandıran Büşra Çubukçuoğlu var. Hikayenin ana karakteri 72 no.lu apartmanda yaşayan komşuları ve diğer tuhaf karakterlerle tanışınca kendi komşularınıza dua edeceksiniz. Film, mitolojisi ve korkunç karakterleriyle öne çıkıyor.

Oyuncular: Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin, Murat Onuk, Doğuş Gün Demir, Müge Esmeray, Belgi Saygı, Enis Zeytinler, Sedat Savtak

Yönetmen : Doğa Can Anafarta

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


MİSAFİR

Evrensel bir konu olan anne – kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işleyen film, ülkemizde de yaygın bir sorun olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikâye bağlamında ele alıyor. Film, trajediden beslenen bir umut duygusuyla tutunamayanların hikâyesini anlatıyor. Yıllar önce baba evinden kovulan Nur, on yıl sonra annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alır. Küçük kızını da yanına alarak baba diyarına gider.

Oyuncular: Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı, Ersin Umut Güler, Melek Çınar, Fatih Al, Sema Moritz ve Ümit Çırak, Figen Yalçınkaya, Mesut Coşkun, Aziz Albeniz, Emre Çağrı Akbaba

Yönetmen: Mehmet Eryılmaz

20 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri

False