GeriEtkinlikler 2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı

İşte, yarışmayı kazananlar ve ödülleri...

Yarışmayı, Kabataş Erkek Anadolu Lisesi öğrencisi Alp Kağan Cavlı “Güneş İstanbul’u Seyrediyor” isimli şiiriyle kazandı. İkinciliği, Pendik Velibaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Fatma Karaburun; üçüncülüğü ise Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Bayar elde etti.

İhlas Eğitim Kurumları Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, şair - yazar Bestami Yazgan, şair-yazar Yavuz Bülent Bakiler, Nar Yayınları’nın sahibi Tayfur Esen, yarışmada ilk ona giren öğrenciler ile danışman öğretmenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı

TÖRENİN AÇILIŞ KONUŞMASINI BEDRİ YELTEKİN YAPTI

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yeltekin konuşmasında, İstanbul’un birçok şaire ilham kaynağı olduğu için bu seneki yarışmanın temasının İstanbul olduğunu söyledi. “İstanbul için yazılan her bir kelime, bizim için İstanbul kadar değerlidir” diyen Yeltekin, bu sözlerin özellikle lise öğrencileri tarafından yazılıyor olmasının çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Yeltekin, sözlerinin sonunda yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere, şair Bestami Yazgan’a, yarışmaya şiirleriyle katılan bütün öğrencilere ve desteklerinden dolayı İstanbul İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

 

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı
 

Yeltekin’den sonra söz alan İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, “Şu anda İstanbul’un en itibarlı okullarından birindeyiz ve şiir için buradayız. Şiirle ilgili bir yarışma yapılıyor, üstelik bu yarışmaya da çok değerli Bestami Yazgan’ın ismi veriliyor. Bu, gerçekten çok değerli ve keyifli” dedi.

Gençlerin şiirle ilgilenerek yarışmaya katılmalarını İstanbul adına büyük bir kazanç olarak nitelendiren Apaydın, yarışmayı düzenleyen İhlas Eğitim Kurumları’na ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere teşekkür etti.

EBRU SANATÇISI MERYEM UÇAR, İSTANBUL’UN SİMGESİ LALE FİGÜRÜNÜ İZLEYİCİLER İÇİN RESMETTİ

Yarışmaya ismiyle hayat veren Bestami Yazgan ise konuşmasına kendine has üslubuyla şiir tadında herkesi selamlayarak başladı. “Edebiyatı olan toplumlara millet diyorlar; biz, şiiri olan toplumlara millet diyelim. Çanakkale Zaferimizi, Yemen acımızı; sanat, bugüne kadar yaşattı. Yeni bir zaferimiz ortaya çıktı, unutturulmuş bir zafer olan ‘Kut’ül Amare’ zaferi. Eğer ‘Zafer nasip olmaz her yiğit ere / Kanımızdan doğdu Kut’ül Amare’ diye bir şiirimiz olsaydı, hiç kimse bize bu şanlı zaferi unutturamazdı” dedi.

Hayattayken bir insan adına şiir yarışması düzenlenmesinin o insana verilecek en güzel hediye olduğunu ifade eden Yazgan, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ödül töreni yapıldı
 

Yarışmanın birincisi 2500 TL’lik ödülün de sahibi oldu.

Yazgan’ın konuşmasının ardından yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi olan Alp Kağan Cavlı’ya ödülünü Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Salih Uyan verdi.

False