GeriSağlık 1 yıldır kemik iliği kanseriydi sağlığına kavuştu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

1 yıldır kemik iliği kanseriydi sağlığına kavuştu

1 yıldır kemik iliği kanseriydi sağlığına kavuştu

İlk işi torunlarına sarılmak olacak.

1 yıldır kemik iliği kanseri olan 63 yaşındaki Alime Doğancı, Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1.5 ay önce kendisinden alınarak dondurulan sağlıklı kök hücrenin tekrar kendine nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kök Hücre Nakil Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Aynur Uğur Bilgin, 63 yaşındaki Alime Doğancı'nın 1 yıl önce bel ağrısı, halsizlik ve ateş yakınmasıyla kendilerine başvurduğunu söyledi.

Kemik iliği kanseri tanısı konulan Doğancı'nın, kemoterapi sürecinin başlatıldığını anlatan Bilgin, kemoterapiye olumlu yanıt veren hastaya kök hücre nakli yapılmasına karar verildiğini ifade etti.

“Nakil süreci oldukça başarılı geçti”

Doğancı'nın kemoterapi süreci başlamadan önce alınıp dondurulan kök hücresinin, kemoterapinin ardından tekrar kendine nakledildiğini dile getiren Bilgin, hastanın nakil sürecinin oldukça başarılı geçtiğini açıkladı.

Nakledilen kök hücrenin yeniden kan yapımı işlemini üstlendiğini belirten Bilgin, “Naklin ardından ortalama iki hafta destek tedavilerine ihtiyaç oluyor. Bu aşamanın ardından hasta taburcu edilecek seviyeye geliyor. Hastamız bu süreci atlattı. Taburcu edilebilecek durumda” dedi.

“Ağrılarımdan torunlarımı kucağıma alıp sevemiyordum”

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Doğancı ise bir yıl önce göğüs ve belinde ağrı başladığını anlattı. Çok zor günler geçirdiğini bildiren Doğancı, “Ağrılarımı unutmak için zorla uyuyordum. Bir müddet sonra ağrılar daha da arttı. Bunun üzerine doktora gitmeye karar verdim” dedi.

Eşini 15 yıl önce kaybettiğini, 4 kızıyla birlikte mutlu bir hayat sürdüğüne değinen Doğancı, şunları kaydetti:

“6 torunum var. Ağrılarım başladıktan sonra çok sevdiğim torunlarımı kucağıma dahi alıp sevemedim. Buradan çıkar çıkmaz ilk işim torunlarıma sarılmak olacak. Benim için çok değerliler. Şimdi çok sağlıklıyım ve taburcu olup evime gideceğim günü bekliyorum. 63 yaşından sonra tekrar hayata gelmiş gibiyim. Ağrılarımın geçmesiyle rahatça oturmak ve gezmek istiyorum. Ağrılarımı aklıma dahi getirmek istemiyorum.”

Doktorlarının tavsiyesiyle tedavisine devam edeceğini vurgulayan Doğancı, kemik iliği kanseri olanların kök hücre naklinden korkmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

A.A

False