Ahlat'ta okul sütü dağıtımı başlandı

Güncelleme Tarihi:

Ahlatta okul sütü dağıtımı başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 09:55

Ahlat'ta okul sütü dağıtımı başlandı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Ahlat ilçesinde 39 okulda, 4 bin 300 öğrenciye okul sütü dağıtımına başlandı.

Ahlat ilçesindeki Kanuni İlkokulunda düzenlenen süt dağıtım programına, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Şube Müdürü Semih Aydoğan ve okul yetkilileri katıldı.Yetkililer, öğrencilere okul sütünün faydalarını anlattıktan sonra, sütleri kendi elleriyle öğrencilere dağıttı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü  Özden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Okul Sütü' projesinin öğrenciler için çok faydalı ve yararlı olduğunu söyledi.
Özden,“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan Okul Sütü Programı kapsamında öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırıyor.Yeterli ve dengeli beslenmelerinde katkıda bulunuyor.Okul sütü, öğrencilere haftanın 3 günü dağıtılıyor. Bu vesile ile Ahlat İlçemizde, 39 okulumuzda 4 bin 300 öğrencimiz, bu projeden faydalanacaktır. Dolayısıyla bu proje ile öğrencilerimize süt içme alışkanlığını kazandırmak istiyoruz."dedi
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!