Ahlatlı engelliler fotoğrafta yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Ahlatlı engelliler fotoğrafta yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 12:30

Ahlatlı engelliler fotoğrafta yarıştı

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Ahlat ilçesinde, Belediyenin organizasyonuyla ilçedeki engellilere yönelik "Ahlat Temalı Fotoğraf Yarışması" düzenlendi. 

Ahlat Belediyesinin sosyal faaliyetleri kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına ilçedeki engelliler katılırken, Ahlat temalı fotoğraf yarışması oldukça heyecanlı geçti. Önce fotoğraf teknikleri hakkında bilgilendirilen engelli vatandaşlar, ardında Ahlat Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak güzel anlar yaşadı.Engelliler, yapılan fotoğraf yarışmasında son derece mumnun olduklarını, bu yarışmayı düzenleyen Ahlat Belediyesine teşekkür ettiklerini belirtti.
Ahlat Engelliler ile El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir,engelliler haftası nedeniyle böyle bir yarışma düzenleyen Ahlat Belediyesine teşekkür ettiklerini belirterek," Çok mutluyuz. Gerçekten engellilere değer verildiğini hissetmek bizim için çok mutluluk vericidir. Onların mutluğu, bizim için her şeye değer. Ahlat Belediyesine ve organizasyon şirketine emekleri için çok teşekkür ederiz. Engelli kardeşlerimiz hem fotoğraf çektiler, hem de ilçemizdeki tarihi mekânları gezdiler. Çok güzel vakit geçirdik."dedi.
Günün sonunda ilçenin Sulçuklu Mahallesi'nde bulunan Ahlat Part AVM'nin konferans salonnuda konser verildi. Sanatçı Bilal Göregen'in sahne aldığı konsere aileleriyle birlikte katılan engelli vatandaşlar,dolayısa eğlendi.

Konserde konuşan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, engelli vatandaşlar için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydederek,"Her anne, baba, eş , kardeş toplumda engelsiz yaşam adına yapması gereken ne varsa yapmalıdır. Onlar için daha farklı sosyal etkinliklerde yapacağız. Allah nasip ederse bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla 1071 kutlamalarını buradan yapacağız. Bu kutlamalar kapsamında kurulacak olan çadır kent 12 ay boyunca hizmet verecek. Orada da bu kardeşlerimiz için spor üniteleri yapacağız. Bugün de Bilal kardeşimiz güzel bir konser verdi. O da görme engelli bir kardeşimiz ama maşallah hiç bir engeli yok. Değerli kardeşlerim sahipsiz değilsiniz, yalnız değilsiniz. Hepimizin sahibi Allah'tır. Bunun içinde sizlerin hayatınızı kolaylaştırmayı Allah'ın emri biliyor, hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!