Ahlat Turu'nda Zsolt Juhasz birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Ahlat Turunda Zsolt Juhasz birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 15:49

Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Ahlat Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'nın üçüncü ve son etabı tamamlandı.

Haberin Devamı

Türkiye, Macaristan, Lüksemburg, Kazakistan, İran, Yunanistan, Romanya, İsrail ve Gürcistan'dan katılan 48 sporcu, ilçenin Erkizan Mahallesi, Abdurrahmangazi Türbesi ve Merden Baba Mesire alanını kapsayan zorlu parkurda mücadele etti.

Ahlat Turunda Zsolt Juhasz birinci oldu


Yarışlar sonunda, elit erkeklerde Macaristan'dan Zsolt Juhasz birinci, Yunanistan'dan Dimitrios Antoniadis ikinci, Lüksemburg'dan Chirstian Helmig üçüncü oldu. Elit kadınlarda ise İran'dan Faranak Parto Azar birinciliği, Türk sporculardan Esra Kürkçü ikinciliği, Cansu Türkmenoğlu da üçüncülüğü aldı.

Üç günlük yarışların genel klasmanında, elit erkeklerde Macaristan'dan Zsolt Juhasz birinci, Lüksemburg'dan Chirstian Helmig ikinci, Kazakistan'dan Kiril Kazantsev ise üçüncü oldu. Elit kadınlar genel klasmanda ise İran'dan Faranak Parto Azar ilk sırayı elde ederken, Türk sporculardan Esra Kürkçü ikinciliğe, Cansu Türkmenoğlu da üçüncülüğe ulaştı.

Ahlat Turunda Zsolt Juhasz birinci oldu


Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Celal Siper Özdöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahlat yarışlarının çok güzel geçtiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Ahlat'ta üç gündür devam eden dağ bisikleti etaplı yarışlarının bugün son günündeydik. Bugün yaklaşık 12 kilometrelik bir parkurda erkek sporcular üç tur, bayan sporcular iki tur yarıştılar. Süratli bir parkur olduğu için beklediğimiz zamandan daha kısa zamanda geldiler. Yarışa çok güzel başladık ancak son tur biraz yağmurlu geçti. Parkur uzun olmasına rağmen yarış kazasız ve yaralanma olmadan sona erdi."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!