Ahlat’a Trafo Merkezi Müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Ahlat’a Trafo Merkezi Müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 10:41

AHLAT BELEDİYE BAŞKANI A.MÜMTAZ ÇOBAN'DAN TRAFO MERKEZİ MÜJDESİ.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yıllardır trafo merkezinin bulunmamasından kaynaklanan ve sık sık elektrik kesintisi nedeniyle ilçe halkının sorun yaşadığı enerji kesintisi artık çözüme kavuşuyor.
Konu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, "İlçede yıllardır trafo merkezinin olmayışından dolayı çevre ilçelerde dahi elektrik kesinti meydana geldiğinde ilçemizde de buna bağlı olarak sorun yaşamaktaydı. Ayrıca düzensiz kesilen elektrikler esnafı, çiftçiyi, sanayiciyi kısacası ilçe halkını olumsuz etkilemekteydi. Bu bağlamda gerek bakanlık gerek TEİAŞ yetkilileriyle yapılan görüşmeler olumlu neticelendi. Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’nce Ahlat trafo merkezinin ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 450 gün içerisinde trafo merkezini tamamlayarak, ilçemizde hizmete hazır hale getirecek” dedi.
Trafo merkezinin Ahlat için öneminin oldukça büyük olduğunu ifade eden Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, “Öncesinde ilçemiz Ahlat’ta herhangi bir trafo merkezi bulunmaması nedeniyle civar ilçeler üzerinde elektrik enerjisi elde ediliyordu. Dolayısı ile olumsuz hava şartları gibi olağan üstü hallerde elektriğin kesintiye uğramasıyla vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebep olmaktaydı. Enerji Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, ilçemize trafo merkezi kurulmasına karar verilmişti. Bu bağlamda TEİAŞ Genel Müdürlüğünce kurulacak olan Ahlat trafo merkezinin ihalesi yapılmıştır. Bu hususta desteğini esirgemeyen Enerji Bakanlığımıza, Bitlis Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz’e, Ahlat Kaymakamımız Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’na, TEİAŞ Genel Müdürlüğümüze ve TEİAŞ Van Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ederim. Ahlat trafo merkezi ilçemize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!