Ahlaklı ve düzgün adam olmayacaksın!

BÜYÜKŞEHİR’le, daha doğrusu Kadir Topbaş’la ilgili bu dava 2006 yılından beri sürüyor.

Haberin Devamı

O zaman CHP’nin Eminönü ilçesinin Sekreteri Gazi Doğan, Laleli’de Acemoğulları Hamamı’nın yıkılıp yerine kaçak olarak otel yapılması (adı Celal Ağa Konağı) üzerine başta Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere Kültür ve Turizm ile İçişleri Bakanlıklarına suç duyurusunda bulunuyor. Tabii ki, Eminönü’ne (dolayısıyla bağlandığı Fatih ve Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli yasal işlemlerinin yapılmamasından dolayı şikâyetçi oluyor.
Yargı adı geçen belediye seçilmişleri ve bürokratlarının yargılanması için dönemin İçişleri bakanları (Abdülkadir Aksu ve şu anda Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, eski Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile 22 belediye görevlisi hakkında yargılanmamaları görüşünü verdiler.
Ancak Eminönü’nde hamallık yapan Gazi Doğan, olanakları kıt olsa da itirazlarını sürdürdü.
İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de bir dönem birlikte çalıştıkları Kadir Topbaş hakkında ‘yargılanmama’ kararı vermesi de dikkat çekti.
Ama Danıştay 1. Dairesi, (dosya No esas 2013’e/758, karar 2013’e 757), belediye bürokratlarından sonra ‘haklarında eylemleri işleme konulmama kararı verilmiş olan’ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erdem, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Tedbir müdürleri İsrafil Aydın, Ali Usta ve Tayfun Karalı haklarında, bakanlık kararının kaldırılmasına karar verdi.
Ne yazık ki, üç bakan hep ‘yandaş’larını kolladılar.
Ama yargı bu anlayışı reddetti.
Ve görevliler hakkında yargılama kararı çıktı.

Haberin Devamı

TOPBAŞ NİYE YIKMADI

Kadir Topbaş kaçak oteli niye yıkmadı? Bugün ortaya çıkıp bana şu şu kişilerce Ankara’dan baskı yapıldı, yıkım işini ihale ettim ama ‘yıkım ekipmanı’ çıkmadığı için gerçekleştiremedim diyerek doğruları söylemelidir.
Son durumda sanık Topbaş ve belediye seçilmişleri ve bürokratları Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar, yapılacak karşı itirazlarda durum ne olur, bir şey denilemez.
İlkeli, dürüst, kentini seven gariban bir hamalın 7 yıldır süren mücadelesini görüyor musunuz?
Geçen 10 Mayıs’ta bu olayın bir de ‘tehdit’ tarafını gündeme getirmiştik. Hukuki mücadelesini sürdürürken Gazi Doğan, Fatih Belediyesi’nden otelin çalışma ruhsatını iptal ettirmesi de dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

HEM TEHDİT EDİLDİ HEM İŞİNDEN OLDU

Sonra ne oldu... Otelin sahibi Kalman Celal Yüksel, Gazi Doğan’ı tehdit etti.
O da savcılığa şikâyet etti.
Ardından ne oldu... Gazi Doğan hamallıktan sonra Rami Kuru Gıda Sitesi’nde koruma olarak görev yapmaya başladı. Ve tehdit olayının köşemizde yer almasından sonra güvenlik şirketinden atıldı... Bugün eşi ve dört çocuğuyla onurlu mücadelesinin bedelini ödüyor.
CHP ne yapıyor, hiçbir şey! İstanbul İl Başkanı ve parti örgütünden bir kişi kendisini arayıp geçmiş olsun diyen oldu mu acaba?

Vah halimize

 “EHLİYET yenilenmesi için çıkıp 101 TL diyeceksin, sonra da 15 TL’ye kadar düşeceksin. Vatandaş bir şey demese demek bu 101 TL’yi alacaklar. CHP o gün o yasa teklifini vermese bedava olsun diye, bunlar 101 TL’yi vatandaşın sırtına yükleyip gideceklerdi. Ama biz teklifi verince ricat ettiler. Şimdi ben soruyorum: 101 TL nere, 15 TL nere?”
(CHP Genel Başkan
Yardımcısı Faik Öztrak)

Haberin Devamı

Peki bu vatanı kim koruyacak

ASKERLİKTE 35. maddenin değişeceği yazılıyor, işin tuhafı muhalefet de bunu destekliyor. Sayın Bayer, askerlik çok ciddi bir iştir. Askerlik bilgisayar oyunu değildir, bir spor dalı hiç değildir. Askere vatanını, devletini korumak için çok ciddi bir eğitim verilir. Bu olmazsa asker bu vatanı nasıl koruyacaktır? “Askerlik yan gelip yatma yeri” mi olacaktır? Askerin sağlam bir vatanı koruma psikolojisi olmasa bu vatan nasıl korunacaktır? Bu yaşta ben mi koruyacağım? Bu görevi polis mi üstlenecek? Basından duyduğumuza göre doğuda bazı karakollar kapanıyor, asker de çekiliyormuş. Bu nasıl iş? Türk halkı önce Kürt-Türk diye ikiye mi bölündü? Şimdi de politik söylemlerle 1. yüzde 50,  2. yüzde 50 diye bir daha mı bölünecek, yani üçe mi bölünecek?
Biz madem ki bu topraklarda yaşıyoruz, gidecek başka yerimiz yok, birbirimizi sevmek zorundayız. Eskiden de böyleydi zaten. Amerika’da kaç türlü din, kaç millet, kaç görüş var, mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar. Bunun böyle olması gerek. Politikacılar bir an önce buna dikkat etmeliler, kimsenin bizi mutsuz etmeye hakkı yok.
Nedir o Lice’de olanlar, Doğu ve Güneydoğu sessiz sedasız ordumuz tarafından PKK’ya mı terk ediliyor.      TC Prof. Dr. Siber GÖKSEL-Emekli hekim

Haberin Devamı

CHP’de ilginç aday adayları

CHP İBB ve Pendik meclis üyesi olup, AKP’nin imar yolsuzluklarına karşı CHP Grubu adına açtığı davalarla sık sık gündeme gelen avukat Dr. Tuncer Özyavuz (41), Pendik belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Aynı zamanda MÜ SBF’de İnsan Hakları Hukuku ve Anayasa Hukuku dersleri veren Özyavuz’un Kadıköy’den aday olması konusunda da öneriler aldığı belirtiliyor.
İstinye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden 10 kez alınıp yargı kararı 11 kez geri dönen Dr. Ali Cengiz Tamer CHP Sarıyer’den aday adaylığına soyunuyor. Sarıyer’de bir başka aday adayı da Dr. Cengiz Ertem. (Dt. Cengiz Alp’in adaylığının ise söz konusu olmadığı dostları tarafından bildirildi.)
Nurettin Sözen’in Fen İşleri Daire Başkanı, Beşiktaş Belediyesi’nde Ayfer Atay ve kısa da olsa İsmail Ünal’la çalışan Ahmet Yoldar’ın, Beşiktaş ve Sarıyer’i düşündüğü ileri sürülüyor.
Silivri’de Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın karşısında, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci çıkacak. İşadamı Ali Fatinoğlu’nun Sarıgül’ün büyükşehir adaylığı gerçekleşirse, Bakırköy’e talip olacağı ileri sürülüyor. Beşiktaş’a eski il başkanı Nebil İlseven, Ortaköy’ün mimarı Erhan İşözen, eski milletvekili Çetin Soysal ve Zafer Nuhoğlu’nun adları kulislerde dolaşıyor. Kamudan aday olacakların temmuzun ortasında görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Rumeli Derneği’nde 2. yönetim oylaması

RUMELİ Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ikinci kez 42. Olağan Genel Kurulu düzenliyor.
1950’de kurulmuş olan derneğin, 2 Haziran kongresindeki iki aday Metin Halas ve Burak Kemal Tanrısever 238’er oy almışlardı. Bunun üzerine divan, kongreyi 7 Temmuz’a bıraktı. Sadullah Sipahioğlu’nun iki dönemlik başkanlık görevinden sonra bu kez Tanrısever’in yönetim kurulu listesinde yer alması dikkat çekti. Sipahioğlu, “Herhangi bir grubun ideolojisi derneğin kapısından içeri sokulmamıştır. Onun içindir ki bugüne kadar kapısına bir gün bile kilit vurulmamıştır” dedi.
Avukat olan Tanrısever, “Kendisinin bir cemaatin desteğini aldığı yolundaki haberleri” yalanladı.
1995’te derneğe üye olduğunu bildiren yönetim kurulu üyesi ve Kanyon AVM’de gayrimenkul emlak danışmanı Metin Halas “Ben tam bağımsız adayım” diye konuştu.
Bu arada derneğin onursal başkanı Kenan Şahinler’in de oğlu Nuhi Şahinler’i aday göstermesi bekleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları