Ahbap Platformu üyeleri Suriyeli ailelerle iftar açıyor

Güncelleme Tarihi:

Ahbap Platformu üyeleri Suriyeli ailelerle iftar açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 14:19

 Ahbap Platformu üyeleri Suriyeli ailelerle iftar açıyor

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN(Edremit), DHA)-VAN Ahbap Platformu, ramazan ayının başından beri kentteki Suriyeli ve tespit ettikleri yoksul ailelerle birlikte iftar açıyor. 
Sanatçı Haluk Levent öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen Van Ahbap Platformu üyeleri kentteki Suriyeli ve yoksul aileleri yanlız bırakmadı. Her gün Süriyeli veya yoksul bir aile belirleyen platform üyeleri, itarlık yiyeceklerini alarak ailenin evine gidiyor ve burada aileyle birlikte iftar açıyor.
Platform üyesi Yılmaz Samıoğlu, amaçlarının sevgiyi yayma, birliktelik ve dayanışma olduğunu söyledi. Samıoğlu, "Bugün 17. iftar yemeğimizde Suriyeli bir aileye konuk olduk. Amacımız toplumun yoksullara ve yoksulluğa karşı daha bilinçli, daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Suriyeli ailenin içinde bulunduğu durum yoksullukla birlikte tam bir travma halidir. Savaş nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan bu güzel ailenin yaşadığı evde ne elektrik ne de su var. Temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aile, olumsuz şartlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışmaktadırlar. Ramazan ayı sonuna kadar bu çalışmamızı sürdüreceğiz" dedi.
Van esnafının hassas ve duyarlı olduğunu da belirten Samıoğlu "Her gün farklı bir tatlıcıdan tatlı, köfteciden çiğ köfte, fırınlardan ise pide talep ediyoruz. Van esnafı bu konuda hassas ve duyarlı. Bu sayede yaptığımız yardımları tamamen esnafa mal ediyor ve hiç kimseden parasal bir talepte bulunmuyoruz."diye konuştu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!