AGÜ’den ABD Üniversitesi ile online ortak ders

Güncelleme Tarihi:

AGÜ’den ABD Üniversitesi ile online ortak ders
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 12:25

AGÜ’den ABD Üniversitesi ile online ortak ders

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nden Missouri University of Science and Technology arasında online olarak ortak ders uygulaması yapıldı.

AGÜ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Usta ve Missouri University of Science and Technology öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Doğan tarafından ortak olarak tasarlanan “Moleküler Mühendislik ve Yumuşak Nanomalzemeler” isimli derste, öğrenciler moleküler mühendislik, yumuşak nanomalzemeler, ve nanoteknoloji alanlarındaki temel kuramların yanında son yıllardaki popüler akademik/endüstriyel gelişmeleri öğrenme ve bu eksende projeler hazırlama fırsatı buldular. Dersin işlenişi ve ders dışı toplantılarda sıklıkla etkileşim yapma imkanı bulan Abdullah Gül Üniversitesi  ve Missouri University of Science and Technology öğrencileri dönem sonunda geliştirdikleri projeleri karşılıklı olarak sundular.  Dr. Usta ve Dr. Doğan dersin konusu ile ilgili şu bilgileri verdiler:

“Moleküler mühendislik, temel bilimleri kullanarak mühendislik anlamında yapılabilecek en küçük ölçekteki tasarımdır ve maddenin en küçük yapıtaşı olan atomların dizilimleri ile ilgilenir. Bu yaklaşım nano/mikro ölçekte istenilen özellikte ileri malzemelerin ve nanoteknoloji ürünlerinin geliştirilmesine olanak sağlar. Bu konu, şu anda tüm dünyada oldukça önemli bir yerdedir ve 2016 Kimya Nobel ödülünü alan bilim insanları moleküler mühendislik yaklaşımı ile dünyanın en küçük robotları olan moleküler makinaları tasarlamışlardır.”

Aradaki 9 saatlik zaman farkından dolayı, salı günleri akşam 17:00-20:00 arasında canlı olarak işlenen dersin tasarlanması ve akademik olarak değerlendirilmesi aşamalarında görev alan Dr. Öğretim Üyesi Elif Bengü ise “Bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de daha önce böyle bir ders tasarlanmamıştı. Dönem boyunca hocalarımızın özverili çalışmaları ve öğrencilerimizin yüksek enerjisi dersin etkin bir şekilde işlenmesini sağladı” dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!