AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden önemli başarı

Güncelleme Tarihi:

AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden önemli başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 16:46

AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden önemli başarı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından yürütülen bitirme projesi, Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) Öğrenci Proje Yarışması’nda finalist oldu.

Bu yıl 38’incisi düzenlenecek yarışmada, AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Umut Yapır ve Şükrü Yasin Güven tarafından yürütülen “Savunma Sanayinde Tedarikçi Değerlendirme Süreci: Kriter Kümesi Optimizasyonu” isimli bitirme projesi, yarışmanın 8 finalisti arasında yer aldı.

Prof. Dr. İbrahim Akgün’ün akademik danışmanlığını, Dr. Murat Aslan'ın şirket danışmanlığını yaptığı projede, ASELSAN’ın tedarikçilerini seçme ve değerlendirme sürecinde kullandığı kriter kümesinin makine öğrenmesi, istatistik ve matematiksel programlama modelleri ile sayı ve nitelik olarak eniyilenmesini hedefleyen öğrenciler, ASELSAN’ın tedarikçi değerlendirme sürecinde kullanılan insan ve finans kaynaklarından yarı yarıya tasarruf edilmesini sağladılar.

Proje ekibi, 26-29 Haziran 2018 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek kongrede, proje sunumlarını yapacaklar ve dereceye giren ekipler içinde yer almaya çalışacaklar. Uzun yıllardır devam eden ulusal düzeydeki köklü bir yarışmada, AGÜ Endüstri Mühendisliği öğrencileri tarafından yürütülen bir projenin 8 finalist arasında yer alması, bölümün ilk mezunlarının bu yıl verecek olması açısından büyük önem taşıyor.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!