Ağrılı Dağcılar Süphan'ın zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Ağrılı Dağcılar Süphanın zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 10:51

Ağrılı Dağcılar Süphan'ın zirvesinde

Haberin Devamı

AĞRI, (DHA)- AĞRILI Dağcılar, Patnos ilçesinin Dumanlı mezrasından 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yaptı. 
    Ağrı’dan gelen 9 dağcı ile birilkte Patnos İlçesinde tırmanışa katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, Gazeteci Faruk Yavuz  ile Ağrı dağcılık il temsilcisi Servet Arslan rehberliğinde deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı’na 11 dağcı 5 saat’te zirve tırmanışını gerçekleştirdi. Tırmanışı başarıyla tamamlayan dağcılar, aynı güzergahtan inişe geçti.
    Aynı rota üzerinden 2013 yılında gerçekleştirilen tırmanışın benzerini gerçekleştiren dağcılar Türkiye’nin en büyük üçüncü dağına tırmanış gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söylediler. Ağrı Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan kendisinin Süphandağı’nın 4 bir tarafından daha önce Yıldız köyü, Kışkılı Köyü ve Güvercinlik Köyü rotalarından zirve yaptığını ancak yeni Güney batı rotasını kullanarak Dumanlı köyünden Patnos İl Özel idaresinin yaptığı yolun ardından yeni tırmanış rotası açmış olduklarını söyledi. Bu rotanın kullanımımın zaman yönünden avantajlı olarak kullanılması ve tırmanış rotasının florasının zenginliği ile Dağcıların Patnos ilçesinden sonra 40 kilometrelik yola 3 bin 100 kampına çıkabileceklerini açıklayan Arslan, burada 4-5 saat içerisinde yapılacak tırmanışla Süphandağı zirvesi yapıldığını bildirdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!