Ağlaya ağlaya gitti

Güncelleme Tarihi:

Ağlaya ağlaya gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bekledi,sabretti, umduğunu bulamayınca tekrar babaocağı Bulgaristan'a ağlaya ağlaya geri döndü Ahmet Sabri. Sekiz ay önce Türkiye'ye iltica eden Dünya ve Avrupa Boks Şampiyonu Ahmet Sabri, Boks Federasyonu'nun Bulgaristan'dan gerekli izni alamayıp, Dünya Şampiyonası'nda dövüştüremediği için geldiği iki çanta ile yeniden Bulgaristan'ın Peştera kasabasına dönerken, hem ağladı, hem de konu komşuyu ağlattı.

Dünya medyasının Türkiye'ye ilticası ve geriye dönüş kararını Hürriyet'ten öğrendiği Ahmet Sabri, ‘‘Ben Türkiye'ye büyük ümitlerle gelmiştim. Dünya Şampiyonası'nda dövüştürmeyeceklerdi de beni niye aylarca oyaladılar. Hem vatandaşlığa geçmemi bile son anda yaptırdılar. Caner Doğaneli benim hayatımı zehir etti. Şimdi Bulgaristan'dan iltica etmiş bir sporcu olarak Bulgarların yüzüne nasıl bakacağım? Ne yazıkki Türkiye benim için 50 bin dolar bulamadı. İçim kan ağlayarak Bulgaristan'a dönüyorum’’ dedi ve ağlamaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde komşularıyla ağlayarak vedalaşan Ahmet Sabri'nin oğlu Emrah ve kızı Emine babalarının bacaklarına sarılıp, ‘‘Baba, Bulgaristan'a geri dönmeyelim. Bizi tekrar Bulgaristan'a geri götürme, buradaki arkadaşlarımızdan bizi ayırma. Biz Türkiye'yi çok sevdik, İstanbul'u çok beğendik. Bizleri annemizle burada bırak, sen git, tekrar dön’’ diye feryatları komşuları da ağlattı.

Ahmet maddi yönden sıkıntıya düştüğü için Bulgaristan'a dönerken eşyalarını da satıp, boş bir ev bırakarak Bulgaristan'a döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!