GeriMutfak Tüyoları Ağızda dağılan kurabiyeler için adım adım püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağızda dağılan kurabiyeler için adım adım püf noktaları

Ağızda dağılan kurabiyeler için adım adım püf noktaları

Yediden yetmişe herkesin ya tuzlusunu ya da tatlısını sevdiği kurabiye, bazen gözü korkutsa da aslında ufak püf noktalarla kolayca yapılıyor. İşte ağızda dağılan kurabiye yapımı ve püf noktaları…

Kurabiye için malzemeler:

2,5 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 250 gram tereyağı, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin

Hazırlanışı ve püf noktaları

Geniş bir yoğurma kabına ununuzu alın. Unu bir elek yardımıyla elerseniz kurabiyeniz daha lezzetli olacaktır.

Sırasıyla kabartma tozu, pudra şekeri, oda sıcaklığında olan tereyağı ve vanilya özütünü ekleyin. Tereyağınızı buzdolabından çıkarmayı unuttuysanız eğer, mikrodalga fırında 30 saniye kadar bekletirseniz dilediğiniz sıcaklığa kavuşmuş olacaktır. Eğer kurabiyenizin harcına bir veya iki damla kadar sirke damlatırsanız kurabiyeler ağızda dağılacaktır. Ayrıca pudra şekeri, toz şekere göre daha pürüzsüz olduğu için kurabiyelerinizde toz şeker yerine pudra şekeri kullanmanız tavsiye edilir.

Ağızda dağılan kurabiyeler için adım adım püf noktaları

Tüm malzemeleri ekledikten sonra iyice yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru yoğurma şekliniz önemli noktalardan biri. Hamuru karıştırarak değil de katlayarak yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dolapta en az yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamura istediğiniz şekilleri verin.

Dilerseniz şekil verdiğiniz kurabiyelerinizin üstünü badem, fındık gibi yemişlerle zenginleştirebilirsiniz.

Şekil verdiğiniz kurabiyelerinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsiyi yağlamak yerine yağlı kâğıt da kullanabilirsiniz.

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp kurabiyelerinizi koymadan önce ısıtın. Isıttığınız fırına kurabiyelerinizi verin ve 12 dakika pişirin.

Ağızda dağılan kurabiyeler için adım adım püf noktaları

Kurabiyeleriniz bu süre zarfında hafifçe pembeleşecektir. Çok fazla renk almadan 10-12 dakika içinde fırından çıkarın. Kurabiyeleriniz daha fazla fırında kalırsa eğer ağızda dağılmayan, daha yoğun bir kıvamda olur.

Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Pudra şekerini ilk sıcağı geçmeden serperseniz şeker kurabiyenin üzerinde erir ve hoş olmaz. Mutlaka ilk sıcağının geçmesini bekleyip serpin. Mis gibi ağızda dağılan kurabiyeleriniz hazır!

BİR DE VİDEOLU KURABİYE TARİFİMİZ VAR, AFİYET OLSUN!

 

False