Ağır yaptırım uygulanmalı

Güncelleme Tarihi:

Ağır yaptırım uygulanmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 14:10

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, çeke eski itibarının yeniden kazandırılması için yapılması gündemde olan yeni düzenlemede hapis olmasa dahi en az hapis kadar ağır yaptırımlar getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Para gibi geçerliliği olan çekin, Türk ticari yaşamında yoğun bir şekilde kullanıldığını anımsatan Altındağ, dünyada peşin ödeme aracı iken, ülkemizde vadeli olarak sıcak para yerine kullanılan çekin, değişen yasayla birlikte itibarını yitirdiğine dikkat çekti. Altındağ şöyle konuştu:
“2012 yılında karşılıksız çekte hapis cezası kaldırılınca ne yazık ki bu önemli ödeme aracının itibarı sarsıldı. Karşılıksız çek sayısında patlama yaşandı.

ESKİ GÜCÜNE KAVUŞMALI

Hapsin kalkmasıyla birlikte karşılıksız çek sayısı her yıl ortalama yüzde 10 arttı. Yeni düzenleme ile çek veren şirketlerin geriye dönük 5 yıllık sicilinin alıcı tarafından hemen görülmesi mümkün olacak. Böylece çek veren firmanın, bu süreci istismar edip, etmedeği anında görülebilecek. Şu anda çeke olan itibar çok zayıfladı. Her çeki alan önce bankayla konuşuyor. Yeni düzenlemeyle karşılıksız çeke yeniden hapis cezası verilmesi gündemde. Bizim bu noktada talebimiz hapis cezası olmasa bile caydırıcı özellik taşıyan çok ağır yaptırımlar getirilmesi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!