Ağaoğlu'ndan 20 bin liralık hediye

Önceki gece Longtable’da özel bir ‘Sevgililer Günü’ daveti vardı. Türk Kalp Vakfı yararına gerçekleştirilen davete, Gürnar Çapa ve oğlu İzzet Çapa ev sahipliği yaptı.

Vakıf başkanı Çetin Yıldırımakın’ın vakfa bağışta bulunanlara birer teşekkür plaketi verdiği gecede davetliler, sanatçı şevket Uğurluer’in müziğiyle eğlendi. Davete katılanlar arasında Semiramis Sekban, Nejat Müldür, Sedefhan Oğuz, Hülya Özgün, Gürnar Uğurlu ve Karun Kıraç da vardı. Uğurlu ve Kıraç, vakfa desteklerinden dolayı plaketle onurlandırıldı. Gecede vakıf yararına bir de açıkartırma düzenlendi. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, açıkartırmada satışa çıkan iki parçayı aldı. Müzayedenin en gösterişli gerdanlığını 20 bin lira ödeyerek satın alan Ağaoğlu, takıyı, aynı masayı paylaştığı hukuk müşaviri Adnan Bey’in eşi Ayhan Hanım’a hediye etti.

Picasso Pera’da

Suna ve ınan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, ıspanyol sanatçı Pablo Picasso’nun eserlerine ev sahipliği yapıyor.

20’nci yüzyılın efsane ressamı Picasso’ya dönemin sanat simsarlarından Ambroise Vollard tarafından sipariş edilen 100 gravürden oluşan “Picasso-Suite Vollard” gravürler sergisi, Suna ve ınan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde önceki gece açıldı. İspanya’nın kültür ve sanat alanındaki en önemli kuruluşlarından Mapfre Vakfı ve ıstanbul Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle İstanbul’a getirilen serginin açılışına ıspanya Prensesi Elena De Borbon da katıldı. Açılışında Heves Ekinci, Erdoğan-Tülin Demirören, Feryal Gülman-Naim Arnas, Nuri Çolakoğlu gibi sanat tutkunu ünlü simaları da bir araya getiren sergi, 18 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nde açık kalacak.

Yiğit’e sürpriz doğum günü

Tasarım dehası Philippe Starck’ın imzasını taşıyacak “Yooistanbul” projesinin hazırlıkları üzerinde çalışan Digicom ve Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, önceki gün eşi Hamiyet Hanım’ın sürpriziyle karşılaştı. Hamiyet Hanım, Sabri Bey’in doğum günü için Bebek’teki Mel’s Restoran’da sürpriz bir davet verdi. Can Dündar ve eşi Dilek Türker Dündar’ın da katıldığı davette 50’nci yaşını kutlayan Sabri Yiğit, “Oğullarım Gurur ve Yiğitsoy da yanımda. Bu sürpriz beni çok sevindirdi” dedi.

Resmin ustaları İstanbul’da

Portakal Sanat ve Kültür Evi, Monet’den Picasso’ya Batı resminin büyük ustalarını ıstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor. Picasso ve Monet’nin yanı sıra Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, Marc Chagall, Joan Miro ve Auguste Rodin gibi 28 usta sanatçının 36 eserinin yer aldığı “Batı Resminin Büyük Ustaları” sergisi, önceki gün kapılarını açtı. Sanat merkezinin sahibi Rafi Portakal ve kızı Maya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine, Güler Sabancı ve Sanem Kardıçalı gibi ünlü sanatseverler de katıldı. Sergi, 28 şubat’a kadar açık kalacak.

Adı Alya

Murat Aşık’la evlenince mankenliğe veda eden Esra Eron, anne olmak için gün sayıyor. Sekiz aylık hamile olan Esra Hanım’a önceki gün ıstinye Park’ta rastladım. Arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra alışveriş yaptı, kızı için patik ve elbise satın aldı. Rahat bir hamilelik geçirdiğini söyleyen Esra Hanım, “Kızımızın adını Alya koyacağız. Hamileliğim süresince 13 kilo aldım. Bu arada çok duygusallaştım, şefkat ve acıma hislerim iki katına çıktı” dedi.

Yeni başkan Harezi

Klasik Otomobil Kulübü’nün yeni başkanı önceki gün toplanan genel kurulda seçildi. Kulübün eski başkanlarından Aydın Harezi, bir kez daha oy birliği ile başkan oldu. ıngiltere ve Amerika’da aldığı eğitimin ardından 11 yıl boyunca yurtdışında inşaat mühendisi olarak çalışan Harezi, yeni dönemde sportif aktivitelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vereceklerini söyledi. Harezi ayrıca, kulübe halka açık bir müze kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. 1990 yılında kurulan Klasik Otomobil Kulübü üyeleri arasında Rahmi Koç, Alinur Velidedeoğlu ve Ural Ataman gibi klasik otomobile meraklı müze sahipleri de bulunuyor.

EKAV’da sergi

Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV), Gündüz Gölönü’nün “Etimoloji-ART” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Post-it üzerindeki desenlerde kullandığı canlı renk ve pop yorumuyla çiniye yeni bir kimlik kazandıran Gölönü’nün eserleri, 27 şubat’a kadar Ekavart Gallery’de görülebilir.

Hayko sahnede

Greek müziğin ünlü isimlerinden Hayko, önceki akşam Fedon’un sahneye çıktığı Bostancı’daki Mastori adlı meyhanedeydi. Eşi ve dostlarıyla doğum gününü kutlayan ünlü şarkıcı, 26 şubat Cuma gecesi Mastori’de sahneye çıkacağını söyledi. O gece de tüm konuklar sahnede Fedon’a eşlik eden Hayko’nun şarkılarıyla eğlendi.
Yazarın Tüm Yazıları