Ağabeyi ve yeğeninin kaybolduğu kayıkla denize açıldı, cesedi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyi ve yeğeninin kaybolduğu kayıkla denize açıldı, cesedi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 15:44

Ağabeyi ve yeğeninin kaybolduğu kayıkla denize açıldı, cesedi bulundu

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ta, 10 Ocak 2008'de ağabeyi ve yeğenin balık tutarken kaybolduğu 'Çiço' adlı kayıkla denize açılan 54 yaşındaki Çetin Yanık'ın cesedi, balıkçı ağına takılmış bulundu. Balık tutarken kayıktan denize düştüğü tahmin edilen Yanık'ın ölüm nedeni otopside belirlenecek.
Açıkta avlanan balıkçılar, sabah saatlerinde limandan palamut avı için açılan Çetin Yanık'a ait 'Çiço' adlı kayıkta kimsenin olmadığını fark etti. Balıkçılar, motoru çalışır durumdaki kayığın çevresinde arama yaparken, polise haber verdi. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denizde, AFAD ekipleri de kıyı bölgelerde arama yaptı. Bu sırada İnağzı Mahallesi açıklarında avlanan balıkçı teknesinin ağına bir ceset takıldı. Cesedin Çetin Yanık'a ait olduğu belirlendi. Yanık'ın cesedi otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kayığı da kıyıya çekildi.
Evli ve 2 çocuk babası Çetin Yanık'ın Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli olduğu ve 15 yıldır İzmir'de yaşadığı, balık mevsiminde memleketine geldiği öğrenildi.
AĞABEYİ VE YEĞENİYLE AYNI KADER
Çetin Yanık'ın ağabeyi 51 yaşındaki Hüseyin Metin Yanık'ın da oğlu 20 yaşındaki Nazım Mete Yanık ile 10 Ocak 2008'de aynı kayıkla balık tutmak için denize açıldıktan sonra kayboldukları ortaya çıktı. Kayığın 4 gün sonra bulunduğu, baba ve oğlunun ise hala kayıp olduğu belirtildi.
Adnan Ünal, akrabası olan Çetin Yanık'ın ağabeyi ve yeğeniyle aynı kader paylaştığını söyledi. Çetin Yanık'ın, ağabeyine ait 'Çiço' adlı kayığı tamir edip balık avında kullanmaya devam ettiğini anlatan Ünal, "Ocak ayında mezgit tutmak için denize açılmışlardı. Kayık açıkta bulundu ama kendilerine ulaşılamadı. Kayık ağlara takılmış vaziyette denizin 80 metre derinden çıkarılmıştı. Çetin Yanık, kayığı tamir etti. O devam etti avlanmaya. Çok iyi bir insandı. Aynı kaderi paylaştılar" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!