Afyonkarahisar'ın kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarın kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 11:12

Afyonkarahisar'ın kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kutlandı.

Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 96'ncı yıldönümü kapsamında Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşu da kutlandı. Tarihi Taş Medrese önünden Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı ve Uluslararası Halk Oyunları Korteji eşliğinde gerçekleşen etkinlikler Anıtpark önünde devam etti. AYTAM tarafından düzenlenen 'İşgalden kurtuluşa Afyonkarahisar' fotoğraf sergisinin açılışının da yapıldığı etkinlikler, Ankara Akademi Dansları Topluluğu gösterisi, top atışları ve saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti.

Afyonkarahisar protokolünün tam kadro katıldığı kutlamaların açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Büyük Taarruz'un, dünyadaki emperyalist güçlere karşı ezilen milletlerin başkaldırısı olma bakımından çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Çoban, "Birçok bağımsızlık hareketi, yeni Türkiye'nin yokluklar içinde verdiği inanılmaz mücadeleyi kendilerine örnek almıştır" dedi.

26 Ağustos'un Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesi olduğu kadar 27 Ağustos'un da Afyonkarahisar'ın kurtuluşu olması bakımından da Afyonlular için önemli olduğuna işaret eden Çoban, "Hatta şunu iddia edebilirim ki Afyon bağımsızlığın ne demek olduğunu hem askeri mücadele açısından hem siyasal mücadele açısından hem de ekonomik savaş açısından en yakından bilen, gören, bizzat yaşayan bir şehirdir" diye konuştu.

Başkan Çoban'ın konuşmasının ardından kutlamalar Uluslararası Halk Oyunları gösterisi ve Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliğinin konseriyle devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!