Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'ne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivaline hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 10:33

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'ne hazırlanıyor

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - BU yıl 15'incisi düzenlenecek Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 18- 25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliği'nde 15'inci yılını kutlayacak olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 18- 25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla uluslararası kimliğini vurgulayacak olan festivale Yıldız Teknik Üniversitesi oda müziği icracıları ve İtalyan çellist, Rus ve Koreli piyanist, Çek flütçü ve gitaristler damga vuracak. Bu seneki festivalin bir diğer önemli özelliği de piyanist Evren Kutlay'ın Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Orkestrası ile birlikte vereceği açıklamalı konserde Osmanlı'nın son dönemindeki padişahlara ithaf edilen Avrupalı bestecilerin eserleri açılış konserinde seslendirilecek. Festivalde ülkenin en önemli arp sanatçılarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesi Çağatay Akyol da konser verecek. Kapanış konseri uluslararası müzik festivallerinde birçok kez konser veren sanatçı Hyun Sook Tekin'in vereceği resitalle son bulacak.

KANUN VE GİTARLA MÜZİK ŞÖLENİ

Festivalin diğer akşamlarında Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu Vivaldi'nin iki mandolin için konçertosunu seslendirecek. Konserde mandolin yerine kanun ve gitar kullanılacak. Kanunda Esra Berkman, gitarda Mert Altuntaş ve Alican Hakgüder solist olarak festivalde yer alacak. Ünlü Rus piyanist Alexander Mekaev ve dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Georgo Zanfir ile beraber birçok kez konser veren aynı zamanda Zanfir'in de öğrencisi olan ünlü pan flüt sanatçısı Aydın Yavaş da festivalde yer alacak.

HER SINIFTA BİR KONSER

Bu yıl İtalyan, Rus, Koreli, Çek ve Türk müzisyenler köy ve ilçe okullarında konserler verecek. Özellikle çocuklara klasik müziği sevdirmeye yönelik konserlerle festivalin gelecekteki dinleyicilerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Festivalin okul söyleşileri bölümünde Türkiye'nin önde gelen kültür sanat insanları Afyonkarahisar'da ağırlanacak.

15'inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde bu yıl da sanat ve kültür söyleşileri, atölye çalışmaları, sergiler yapılacak. Festivale, Berlin Film Türk Filmleri Festivali yönetmeni Selçuk Sazak, çocuk edebiyatı ustası Yalvaç Ural, fotoğraf sanatçıları Sabit Kalfagil ve Gültekin Çizgen, oyuncu Ali Düşenkalkar, oyuncu, yazar ve müzik tarihçisi Cemal Ünlü, film yönetmeni Cemil Ağacıkoğlu, orkestra şefi Orhan Şallıel, film yapımcısı, yönetmen ve senarist Ümit Efekan, yayınevi yöneticisi Raşit Çavaş da katılacak. Afyonkarahisar Tren Garı'nda açılacak olan Ercan Akyol Karikatür Sergisi de festival sonuna kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!