Afrika el sanatları Hamamönü'ne taşındı

Güncelleme Tarihi:

Afrika el sanatları Hamamönüne taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 15:31

Afrikalı ailelerin el emeği hediyelik eşyalar, Ankara'nın tarihi semti Hamamönü'ndeki ‘Afrika Evi El Sanatları Pazarı ve Kültür Merkezi’nde satışa sunularak onları üreten ailelere gelir kaynağı oluyor.

Haberin Devamı

Projenin koordinatörü ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'ın eşi Emine Yıldız Afrika Evi’ni anlattı. Pazarda 17 Afrika ülkesinden kadınların el emeği ürünlerinin bulunduğunu belirten Yıldız şunları söyledi:
“Buradaki ürünler Afrikalı ailelerden doğrudan peşin para karşılığında alınıyor. Böylece üretici aile anında gelir elde etmiş oluyor. Satın alma sürecinde bir aracı olmadığı için, ürünler Türkiye’de de ticari kar payı güdülmeden uygun fiyatlara satılıyor. Satışlar arttıkça Afrika’dan alınan ürün sayısı da artacaktır ve bu da Afrikalı aileler için bir gelir olacaktır.

ORTAK BİR TARİHİMİZ VAR

Özellikle ahşap, ağaç ve deri ürünlerin yüzde yüz yerli hammaddeden yapılıyor. Sudan'dan daha çok toprak kaplar, Kamerun ve Uganda'dan maske gibi ahşap ve oyma işleri, Nijerya'dan takılar geliyor. Zamanla yetenekleri de keşfedebilirsek, belki aldığımız siparişleri üretmelerini isteyebiliriz. Örneğin bazı Afrika ülkelerinde bambudan çok güzel kumaşlar var. Bizim kullanabileceğimiz şekilde tasarlanabilir. Afrika Evi pazar dışında haftanın her günü açık. Tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Buradaki ürünleri seveceklerinden eminim. Kendi kültürümüzden uzak gibi görünse de ortak bir tarihimiz var. Bu tarihi görmeli, birlikte paylaşmalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!