Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

12. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri, geçtiğimiz gece Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

14 dalda ve 6 özel kategoride ödül dağıtılan, sunuculuğunu Korhan Abay’ın yaptığı geceye tiyatro ve sinema dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Töreni izlemeye gelenler arasında Songül Öden, Deniz Akkaya, Hıncal Uluç, Seray Sever ve Fikret Hakan da vardı.

Afife Tiyatro Ödülleri’nde, 42 aday sanatçıyı belirleyen seçici kurulda Cem Duygulu, Göksel Kortay, İzzet Günay, Merih Tangün, Nami Başer, Nedret Güvenç ve Serpil Tamur yer aldı. Oylama kurulu ise Amil Kunt, Beki Haleva, Demet Taner, Dilek Yeşil, Engin Gürmen, Engin Uludağ, Güneri Artunkal, Murat Göksu, Murat Güvenel, Orhan Emirdağ, Önaç Kanan, Şükrü Türen, Güneri Artunkal, Tijen Par, Yekta Kar, Yeşim Alıç ve Yıldız Tunbul’dan oluşuyordu.

ÖZEL ÖDÜL ALANLAR

n Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü: Haldun Marlalı

n Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü: Beyhan Saran

n Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü: Yiğit Sertdemir

n Tiyatroda Yeni Kuşak Ödülü: Dalga Genç Oyuncuları

n Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü: Hamit Belli

n Mansiyon Ödülü: Dostlar Tiyatrosu

ÖDÜL ALANLAR

n En başarılı prodüksiyon: Orhan Alkaya (Bayazıt)

n En başarılı yönetmen: Mehmet Ergen (Şeylerin Şekli)

n En başarılı erkek oyuncu: Sezai Altekin (Bana Bir Picasso Gerek)

n En başarılı kadın oyuncu: Ayça Bingöl (Bana Bir Picasso Gerek)

n Yardımcı rolde en başarılı erkek oyuncu: Rıza Kocaoğlu (Kürklü Merkür)

n Yardımcı rolde en başarılı kadın oyuncu: Nurseli İdiz (Kadıncıklar)

n En başarılı müzikal ya da komedi erkek oyuncusu: Atılgan Gümüş (Müzikaldeki Hayalet)

n Yardımcı rolde en başarılı müzikal ya da komedi erkek oyuncusu: Bekir Aksoy (Koca Bir Aşk Çığlığı)

n Yardımcı rolde en başarılı müzikal ya da komedi kadın oyuncusu: Simay Küçük Tuna (Bir Şehnaz Oyun)

n En başarılı sahne tasarımcısı: Başar Sabuncu (Bayazıt)

n En başarılı giysi tasarımcısı: Canan Göknil (Bayazıt)

n En başarılı sahne müziği: Cem İdiz (Bir Şehnaz Oyun)

n En başarılı ışık tasarımcısı: İlhan Ören (Bayazıt)

n En başarılı müzikal ya da komedi kadın oyuncusu: Demet Tuncer (Müzikaldeki Hayalet)

Tiyatro dünyamızın duayenleri Engin Cezzar-Gülriz Sururi (solda) ve Nevra-Metin Serezli çifti de (üstte) ödül gecesine katılanlar arasındaydı.

Koleksiyonunu Alaçatı’da tanıttı

Zeynep Tunuslu, 2008 yaz koleksiyonunu önceki gün Alaçatı’daki Tuval Restaurant’da tanıttı. Tasarımlarının sadece bu adreste satılacağını belirten modacının ilginç tanıtımına İstanbul ve İzmir’den çok sayıda davetli katıldı. Yeni tasarımlarını restoranın duvarlarına, sandalyelere ve tabloların üzerine asarak sunan Zeynep Tunuslu, "Tasarladığım gece ve gündüz giysileri, mayo ve bikiniler sadece Alaçatı Tuval’de ve Mykonos’da satılacak. Ben Ege kızıyım. Hedefim de ileride Çeşme-Alaçatı’da bir tuhafiye dükkanı açmak" dedi.

Bali’de müzayede

Bali Müzayede, İlkbahar Müzayedesi’ni 27 Nisan günü The Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleştirecek. Müzayedenin en pahalı eserinin, Süleyman Seyyid imzalı "Şeftaliler" konulu "Natürmort"un oluşturduğu açıklandı. 400 bin YTL’den açıkartırmaya çıkacak müzelik eserin 1 milyon YTL’nin üzerinde satılması bekleniyor. Hakan Bali tarafından yönetilecek müzayedenin en ilginç eseri ise Sultan Abdülmecid’in kızı, Sultan II. Abdülhamid’in kız kardeşi Prenses Seniha Sultan’a İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından 18. doğum günü hediyesi olarak yaptırılan seyahat, makyaj ve mücevher çantası...

Garbi geliyor

Dünyaca ünlü isimler, son zamanlarda İstanbul’a akın ediyor. "Lost"un yıldızı Josh Holloway ve ABD’li emlak kralı Donald Trump’ın model kızı Ivanka’dan sonra, Yunanistan’ın pop yıldızı Keti Garbi de cuma günü İstanbul’da olacak. "Esena Mono" şarkısıyla tüm dünyada adını duyuran Garbi, Square Group’un davetlisi olarak ülkemizi ziyaret edecek. Cahide Cabaret’de düzenlenecek özel gecede sahneye çıkacak olan Garbi’yi izlemek isteyenler, çoktan rezervasyon yaptırmaya başlamış bile...
Yazarın Tüm Yazıları