ADÜ İktisat Fakültesi’nde Yeni Öğrenciler Biraya Geldi

Güncelleme Tarihi:

ADÜ İktisat Fakültesi’nde Yeni Öğrenciler Biraya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 10:33

ADÜ İKTİSAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ORYANTOSYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aydın İktisat Fakültesi, merkezi dersliklerde yeni öğrencilerine bilgilendirme ve tanıtım amacıyla oryantasyon programı düzenledi.
Programa ADÜ Rektör Yardımcısı ve Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın yanı sıra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı ve öğretim elemanları katıldı. Programda öğrencilere, barınma imkânları, sağlık hizmetleri, kredi ve burslar, ders kayıtlarında dikkat edilmesi gereken konuları, rehberlik hizmetlerine nasıl ulaşabilecekleri anlatıldı.
ADÜ Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, yaptığı açılış konuşmasında, yatay ve dikey geçiş durumunda öğrencilerin dikkat etmesi gereken konular, yurt dışı eğitim programları, staj ve kampus olanakları ve sertifika programları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Sarılı, 2015 yılında faaliyete başlayan İktisadi Düşünceler Topluluğu’nun Aydın İktisat Fakültesi’nde kurulduğunu ve kısa sürede 218 üyeye ulaştığını belirterek isteyen öğrencilerin bu topluluğa üye olabileceklerini söyledi. Staj konusunda da açıklama yapan Prof. Dr. Sarılı, sınavla seçilerek Avrupa Birliği Bakanlığı’nda 18, Aydın Valiliği’nde de 15 öğrenciye staj imkânı sağladıklarını ifade etti.
ADÜ Gençlik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ADÜ-GENÇ) görevli Uzman Psikolog Neslihan Turgut ise, öğrencilerin eğitim, sosyal ve kişisel anlamda her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmaları durumunda ücretsiz bir şekilde kendilerine başvurulabileceğini anlatarak hem yönlendirme hem de rehberlik hizmeti verdiklerini ifade etti.
Etkinliğin sonunda ADÜ Rektör Yardımcısı ve Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarılı, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!