Adrenalin tavan yaptı

Güncelleme Tarihi:

Adrenalin tavan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 00:00

Büyük Ankara Festivali, dördüncü gününde adrenalin dolu bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Çin Aslanları adlı akrobasi grubunun gösterileri heyecanla izlendi.

Haberin Devamı

Büyük Ankara Festivali, dördüncü gününde de iki muhteşem gösteriye ev sahipliği yaptı. Başkentliler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Çadırı’nın yanında bulunan küçük sahnede Çin’in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan küçük bir kasabadan gelen “Çin Aslanları” adlı akrobasi grubunun gösterilerini büyük bir ilgi ile izledi. Gösteri sunan diğer grup da Rusya Federasyonu’na bağlı Kuzey Kafkasya’da bulunan Adige Cumhuriyeti’nden gelen ve 1936 yılında kurulmuş olan dünyaca ünlü “Nalmes Devlet Halk Dansları Topluluğu” oldu. Nalmes grubu Selamlama Dansı, Diaspora, Ritim Dinletisi, Apsuwa, İslamey ve Wuç Kurey adlı gösterileri ile büyük beğeni topladı.

TÜRK EL SANATLARI

Ankara Shopping Fest’te (ASF-Ankara Alışveriş Festivali) kaybolmaya yüz tutan geleneksel Türk el sanatları görücüye çıkıyor.
Festival boyunca Başkent, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve geleneksel el sanatlarını icra eden sanatçılara ev sahipliği yapacak. Limon Ağacı Organizasyon’u tarafından gerçekleştirilen sergide kutnu kumaş yapımından ve marküteri yapımına, ipek dokumadan taş baskıya, topaç yapımından cam üflemeye kadar 26 ayrı el sanatı tanıtılacak. Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, unutulmaya yüz tutan el sanatlarının son temsilcileri bir yandan üretim yaparken diğer yandan da ürünlerini sergileyecek. Sergi, 5 Temmuz’a kadar Metro Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

Haberin Devamı

HERKES 90'LAR PARTİSİNDE

Türk Pop müziğinin unutulmaz sanatçıları Ankara Alışveriş Festivali kapsamındaki 90’lar Partisi’nde Başkentlilerle buluşuyor. Bu akşam saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi alanında sahne alacak dönemin unutulmaz sanatçıları 90’lı yıllara damgasını vuran parçalarıyla Ankaralılar’ı coşturacak. Partide “Benimle Oynama” şarkısıyla büyük çıkış yakalayan Burak Kut’un yanı sıra Çelik, Ferda Anıl Yarkın, Sibel Alaş, Reyhan Karaca, Harun Kolçak ile Eda ve Metin Özülkü de sahne alacak.

CECELİ'YLE ÖZERK COŞTURDU

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında Büyük Ankara Festivali’nin dördüncü gecesinde Ankaralıları coşturan ilk sanatçı Tuğba Özerk oldu ve kendine özgü dansları ve yorumları ile seslendirdiği parçalarla Ankaralıları kendine hayran bıraktı. Tuğba Özerk “Yastık”, “Kolay Değil”, Gidesim Geldi”, gibi sevilen parçalarının yanı sıra, “Sevdan Olmasa”, “Ankara’nın Bağları”, “Osman Aga” gibi çok sevilen hareketli parçaları da özel olarak hazırlanan konser alanını dolduran vatandaşlarla birlikte söyledi. Mustafa Ceceli’nin sahneye çıkmasıyla izleyiciler coşkulu anlar yaşadı. Doğma büyüme Ankaralı olduğuna dikkat çekerek, Başkentlilere verdiği bu konserin özel bir anlamı olduğunu da belirten Ceceli sahnede, “Ankara esmeye hazır mısınız?” diyerek ilk olarak “Es” isimli parçasını seslendirdi. Daha sonra “Sensiz Olmaz ki”, “Gel de Sen konuş”, “Sevgilim” başta olmak üzere sevilen duygulu parçaları ile Başkentlilere merhaba dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!