Adnan Bey'in takımı

HANGİ Adnan Bey’in? Farketmez, Polat ve Sezgin’in... Servet stoperse, Okan ile Ayhan bildiğimiz yerlerindeyse, Hakan-Ümit gol için rakip kale önündeyse, yani Kalli dışında herkesin kuracağı takım sahnedeyse normal olan budur ve Adnan Bey’in takımı kazanmaya odaklanmış bir takımdır.

G.Saray şampiyon olmak için 3 puan alması gereken bir maçı kazandı. Rakip alanda baskıyla başlayan, presle boğmayı amaçlayan G.Saray’da ilk yarının en önemli pozisyonu Servet’in direkten dönen kafa vuruşuydu. Sabri’nin sağdaki çıkışlarına solda Volkan katılmıyor, Okan’ın içeri hareketlenmesiyle Sabri önünde açılan kulvarlarda olumlu ataklar yapıyordu. Şunu bilmemiz gerekiyor ki, Mehmet Topal G.Saray’ın ve Türk futbolunun cilası az olan, parladığı halkde parlatılmayan bir yıldızıdır.

Okan ekip ruhu içinde çarpışan, Ayhan birikimlerini ortaya koyan bir futbol oynadı. Hakan Şükür her zamanki gibi dingin ama rakibi ürkütmede etkin bir isimken, Ümit Karan kritik bölgelerde iyi pas alan ve de atan pozisyon zengini bir futbolcuydu dün akşam. Arda 32. dakikada Trabzon kalesine gönderdiği şutun bir benzeriyle 50. dakikada biraz da şansın yardımıyla golle buluşurken, Ersun Yanal kendi kendine şu soruyu sormalı: "Benim takımım taç atışından nasıl gol yer?" Taçtan aldığı topla Ayhan’ın yaptığı ortada Arda topla iyi yerde buluştu ve Hasan’a çarpan top ağları buldu.

Güler büyük risk

G.Saray dün göz kamaştıran bir futbol oynamadı. Hatlar arasındaki iletişim mükemmel değildi. Adnan Bey’in takımı kazanmak istiyordu ve kazanmak için her yolu deniyordu. Hatta 70. dakikada skor 1-0 iken, ani G.Saray kontratağında Trabzonspor kale sahası içerisinde gole en yakın isim sol bek Volkan’la stoper Servet idi. Gol arzusu ve kazanma isteği her oyuncuda vardı. Bu takım Adnan Bey’in takımıydı.

Doğrusu son 4 maça sahaya Sevgili Cevat Güler’le çıkmak, çok ciddi riskleri göze almak demek olur. Galatasaray Yönetimi bu sorunun çaresini bulmak, Adnan Bey’in takımına Adnan Bey kadar yeni heyecanlar katacak ve saha içinde takıma hakim olacak bir teknik direktör bulmak zorundadır.

Bir sözüm de Trabzon’a... Üstünde hiçbir baskı olmayan, rahatlamış Trabzonspor’un bu kadar silik oluşunu orta alanda bir beynin eksikliğine bağlamak yanlış olur. Benim bildiğim ve yaşadığım Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Milli Takım’daki Ersun Yanal felsefesinden dün gece eser yoktu.
Yazarın Tüm Yazıları