Adına yakışanı budur

Güncelleme Tarihi:

Adına yakışanı budur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Her hükümet değişiminin ardından, ortalığı toz duman kaplıyor! Zira göreve atanan bakanlar, kendilerinin en güçlü olduklarına inandıkları ilk günlerinde, bir az acımasız ve aceleci oluyorlar. Etraflarını saran her siyasi partinin rozetini günün şartlarına uydurup, yakalarında taşıyan ‘‘Goygoycuların'' ister istemez etkisinde kalıyorlar. Dürüstmüş, bilgiliymiş, vatansevermiş kimsenin aldırış ettiği yok, koparılan bürokrat kelleriyle adeta top oynuyorlar. ‘‘Gelen ağam, giden paşamdır'' tekerlemesi güncelliğini korurken bir köşe kapmacadır almış başını gidiyor.

Bu patırtı arasında en itibarlı kişiler şüphesiz sayın parlamerterler. Dilediklerini görevden aldırıp, yenisini allayıp pullayarak makam koltuğuna oturtuyorlar. Geçtiğimiz hafta Orman Bakanlığı'ndan iki değerli müdürün ışınlandığı gibi! Tanrı geride kalan ikisini korusun. Söz ormandan açılmış, hazır kalemi de elimize almışken, Sayın Ersin Taranoğlu'na; elini vicdanına ayağını da fren pedalına koymasını salık veririm. Sürati seviyor ama gözünü karartmış kaygan zeminde hızlı gidiyor. Bu gidişin fırsatçıları da isteklerini hiç vakit yitirmeden bakanın önüne tam gaz getiriyorlar.

Geçtiğimiz aylarda Toprak Holding'e 49 yıllığına kira karşılığı 1 trilyon 251 milyar TL'ye ihale edilen Marmaris Orman Kampı'nı Sayın Zeki Çeliker'in başkanlığındaki parlamenterler derneği maydonoz olmuş. Emekli olan parlamenterlerin başlarını sokacak bir yerleri olsun, yakarmacası ile adı geçen yerin bila ücret kendilerine tahsilini istemiştir. Eski Bakan Sayın Halit Dağlı'dan koparamadıkları tesisi bu kez Sayın Taranoğlu'ndan alacaklarına kesin olarak bakıyorlar.

Orman Teşkilat Mensupları'nın kendi mekanlarında tatil yapmaları ne mümkün! Sayın parlamenterler ve meclisteki sekreterlerinden sıra gelmiyor ki! Madem ki bu tatil alanları yüce Meclis sakinleri tarafından fiilen işgal edilmiş olduğuna göre, kendilerine tahsislerine de herhangi bir engel kalmıyor. Keza özelleştirme kapsamında bulunan Alanya/İncekum Orman Kampı'na da TBMM talip olmuş. Onlarda herhangi bir ücret ödemeden kendi mensupları için özelleştirmek istiyorlar. Geriye tek kalan Gümüldür'e acaba iştahını kimler kabartıyor onu da zaman gösterecektir.

Eski Bakan Sayın Dağlı'nın kıvrak çalımlarıyla gündeme sokmayıp, ikramda bulunmadığı ormanları Sayın Ersin Taranoğlu bol kepçe dağıtmaya başlayacak mı? Bana kalırsa, her karşı çıkan bürokratını görevden alacak olursa, tahsisleri imzalatacak yetkiliyi bulmakta oldukça zorlanacaktır. Benim bilip tanıdığım ormancı canını, seve seve verir de ormanını asla vermek istemez. eminim ki Sayın Taranoğlu bu ulvi tutkuya saygı duyacak teşkilata gerekli desteği verip, doğa için göğsünü elbette ki siper edecektir. Adına yakışanı da budur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!