Ada'nın zirvesi yine City'nin

Güncelleme Tarihi:

Adanın zirvesi yine Citynin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 09:35

İngiltere Premier League'de 10. haftanın en önemli maçında Arsenal, deplasmanda Chelsea'yi 5-3 yendi.

Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçta, Robin van Persie'nin golüne Lampard ve Terry ile karşılık veren Chelsea, soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Arsenal, ikinci yarının ilk 10 dakikasında Santos ve Walcott'un attığı gollerle 3-2 öne geçti ancak 80. dakikada Chelsea'li Mata'nın golü skora denge getirdi.

"Topçular"ın ilk golünü atan Hollandalı Robin van Persie, 85 ve 90 2. dakikada attığı gollerle "hat-trick" yaparken, takımına bu sezonki ilk deplasman galibiyetini de kazandırdı.

Geçen hafta Manchester derbisinde ezeli rakibini 6-1 yenerek tarihi bir galibiyet elde eden lider Manchester City, bu hafta sahasında Wolverhampton Wanderers'ı 3 golle geçti. Manchester ekibine galibiyeti getiren golleri 52. dakikada Dzeko, 67. dakikada Kolarov ve 90 1. dakikada Johnson atarken, konuk ekibin tek golünü 75. dakikada penaltıdan Hunt kaydetti.

47 bin futbolseverin izlediği mücadelenin 74. dakikasında, evsahibi takımdan Kompany kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Ligde bu sezon tek puan kaybını Fulham ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak yaşayan Manchester City, Wolverhampton Wanderers galibiyetinin ardından puanını 28'e çıkardı ve en yakın takipçisi Manchester United ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

Bu sezonki ilk yenilgisini geçen hafta Manchester City karşısında alan Manchester United, Everton deplasmanında galibiyete tek golle ulaştı.

"Kırmızı Şeytanlar", 19. dakikada Meksikalı oyuncusu Hernandez'in golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Son 2 haftayı beraberlikle kapatan Liverpool, West Bromwich Albion deplasmanından galibiyetle döndü. "Kırmızılar", 9. dakikada Adam (penaltı) ve 45 1. dakikada Carroll'ın golleriyle 3 puanın sahibi oldu.

Ligde bugün Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Stoke City ile Newcastle United karşı karşıya gelecek.

Ligin 10. haftasında alınan diğer sonuçlar şöyle:

Tottenham Hotspur-Queens Park Rangers : 3-1
Norwich City-Blackburn Rovers : 3-3
Sunderland-Aston Villa : 2-2
Swansea City-Bolton Wanderers : 3-1
Wigan Athletic-Fulham : 0-2

Gol Krallığı

Gol krallığı yarışında Arsenal'in Hollandalı forveti Robin van Persie, 10 golle ilk sırada yer alıyor.
Bu futbolcuyu 9 golle Sergio Agüero (Manchester City), Edin Dzeko (Manchester City) ve Wayne Rooney (Manchester United), 6 golle Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) ve 5 golle de Frank Lampard (Chelsea), Mario Balotelli (Manchester City) ve Demba Ba (Newcastle United) izliyor.

Gelecek Hafta

5 Kasım Cumartesi: Newcastle-Everton, Arsenal-West Bromwich, Aston Villa-Norwich, Blackburn-Chelsea, Liverpool-Swansea, Manchester United-Sunderland, QPR-Manchester City,
6 Kasım Pazar: Wolverhampton-Wigan, Bolton-Stoke, Fulham-Tottenham.

Puan Durumu

Adanın zirvesi yine Citynin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!