Adana'daki girişimcilik derneği, Türkiye'ye model oldu

Güncelleme Tarihi:

Adanadaki girişimcilik derneği, Türkiyeye model oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 11:07

Adana'daki girişimcilik derneği, Türkiye'ye model oldu

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA) - ADANA'da, yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarını, iş insanları ve yatırımcılarla buluşturan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), Türkiye'ye model oldu.
Girişimcilikte dünya lideri ABD'nin uyguladığı yöntemi Çukurova'ya taşıyan GED, inovatif iş fikri olan 30 genç girişimciye KOSGEB destekli özel eğitim verdi. KOSGEB'in, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne inovasyon ve pazar geliştirme modül destekli program düzenleyen GED, oluşturduğu mentor havuzunda yer alan iş insanlarıyla da bu girişimcileri buluşturdu. GED Başkanı Esra Özden, iyi iş fikri bulunan birçok gencin ekosistem çalıştırılamadığı için ya girişiminden vazgeçtiğini, ya da yurt dışına gittiğini söyledi. Son dönemde KOSGEB, TÜBİTAK, kalkınma ajansları, üniversiteler ve özel sektörün girişimciliğe ciddi destekler verdiğini belirten Özden, "Farklı kesimler girişimciliğin gelişmesine eğitimden finansmana önemli destekler sağlıyor. Ancak bu desteklerin önemli bölümü ekosistem çalıştırılamadığı için heba oluyor" dedi.
4 KURUL ENTEGRE ÇALIŞIYOR
Ekosistemin aday girişimciyi iş fikriyle teslim alıp dünya markası çıkarıncaya kadar ki süreç anlamına geldiğini belirten Özden şöyle konuştu:
"Kurduğumuz dernekte 'aday girişimci', 'mentor', 'melek yatırımcı' ve 'kurum temsilcileri' kurulları aynı hedefe birlikte yürüyor. Bir yıl önce kurduğumuz GED, yenilikçi iş fikri olan 200 girişimci adayı arasından seçtiği 30 kişiye 'İnovatif Girişimcilik Eğitimi' verdi. Eğitim alan bu gençler, iş hayatının  başarılı isimleri ve alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan mentorlarla sektörlerine ve ihtiyaçlarına göre eşleştirildi. Aday girişimciler iş planları çerçevesinde mentorlarla görüşmelere başladı. Hatta mentor - girişimci buluşmasını internet üzerine taşıyan bir sistemi de hayata geçirdik. Olgunlaşan projeleri melek yatırımcılarla bir araya getirmeye hazırlanıyoruz."
GED bugüne kadar mentor ve melek yatırımcılık bilgilendirme semineri, KOSGEB'le Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Mentor Yetiştirme Eğitimi gibi onlarca etkinliğe imza attı. GED, Çukurova Bölgesi'nde banka mevduatlarında bulunan yaklaşık 10 milyar doların girişim ve yatırıma yönelmesi için yeni dönemde melek yatırımcılık bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. GED ayrıca bölge üniversiteleri ile birlikte tematik girişimci kuluçka merkezlerinin hayata geçirilmesi için çalışacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!