Adana'da rekor seyirci bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Adanada rekor seyirci bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 10:06

Türkiye'nin sayılı derbileri arasında gösterilen Adana'nın iki takımı Adanaspor ve Adana Demirspor arasındaki derbi karşılaşması, pazar günü saat 19:00'da 5 Ocak Stadı'nda sahne alacak.

Haberin Devamı

4 yıl sonra oynanacak derbi maçının heyecanı Adana'yı sararken, her iki takım da teknik ve taktik anlamda hazırlıklarını sürdürüyor. Adana derbisi, son olarak 2008 yılında 2'nci Lig Yükselme Grubu'nda oynanmış, o yıl yapılan ilk maçı Adana Demirspor, ikinci maçı ise Adanaspor 1-0'lık skorlarla kazanmıştı.

ADANASPOR CEPHESİ

Derbinin karnaval havasında geçmesini istediklerini belirten Adanaspor teknik direktörü Levent Eriş, "Sonucunda futbolun bir oyun olduğunu bilmemiz gerekir. Eğer böyle düşünürsek kimse zarar görmez. Bu bir oyun, bir eğlence. 4 yıl sonra taraftarın bunu yaşaması Adana futbolu açısından çok önemli. Adana'daki sporseverler, bu müsabakada en güzel şekilde takımlarını desteklemeli. En küçük sıkıntıya mahal verecek şeylerden uzak dursunlar. Eğlensinler. Hiçbir sonuç dünyanın sonu değildir. Dünyada hiçbir şey insandan, sağlıktan daha değerli değildir" dedi. Dostluk ortamında bir maç izlemek istediklerini söyleyen Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, "Eskiden Adanaspor ile Demirspor maçlarını taraftarlar omuz omuza, birlikte izlerlerdi. Maç bittiğinde ise sonuç ne olursa olsun aynı dostluk ile statdan ayrılırlardı. Umarım bu maçta öyle olur" diye konuştu. Takım kaptanı Tolgahan Acar ile kaleci Zülküf Özer ise mücadelenin stat içerisinde kalması ve stad dışında insanları üzecek olayların yaşanmaması temennisinde bulundular.

Haberin Devamı

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ

Ligde galibiyet ile tanışamayan ve sıkıntılı günler yaşayan Adana Demirspor'da Kulüp 2'nci Başkanı Ali Uğur Akbaş, "Maçın kente ve taraftarlara yakışan şekilde, dostluk içinde geçmesini istiyoruz. Seyir zevki yüksek ve fair play içerisinde oynansın. İnşallah şenlik havasında geçecek. İkisi de Adana'nın takımı. Ama biz Demirspor olarak galibiyeti hedefliyoruz. Heyecanlı, güzel bir maç olacak" şeklinde konuştu. Adana Demirspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Uğur, "Bu camiada olmaktan mutluyum. Adana Demirspor hem seyircisi hemde takım olarak Türkiye'de bir marka. Bizde derbi öncesi zor bir görev üstlendik. Sahada yapılacak en iyi mücadeleyi yapacağız. Arzulu istekli bir Demirspor göreceğiz. Bu müsabakalarda moral ve motivasyonun yüksek tutulması gerekir. Adanaspor maçını çıkış müsabakası olarak görüyoruz. Sonrası'da güzel olacak" dedi. Adana Demirspor kalecisi Şener Özcan, "Lige iyi başlamadık. Galibiyetle tanışamadık. Umarım şanssızlığımızı kırıp, galip gelen taraf oluruz" dedi. Mavi lacivertli takımın futbolcusu Erçağ Evirgen ise, "5 hafta geride kaldı. Adanaspor maçı ile bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Bu büyük bir derbi. Bu karşılaşmadan alacağımız 3 puanı taraftarımıza armağan edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

SEYİRCİ REKORU BEKLENİYOR

Adana'nın 16 bin 500 seyirci kapasiteli 5 Ocak Stadı Adana derbisinde seyirci rekoru kırmaya hazırlanıyor. Daha önceki derbilerde saatler önce dolan 5 Ocak Stadı, yine karnaval havasında bir Adana derbisine ev sahipliği yapacak.

ADANA DERBİSİ İL SPOR GÜVENLİK KURULU'NDA MASAYA YATIRILDI

İl Spor Güvenlik Kurulu, Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü toplantı salonunda Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan Başkanlığında toplanırken, pazar günü Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanacak olan ve Güney Derbisi diye adlandırılan Adana Demirspor-Adanaspor maçında alınacak önlemleri masaya yatırdı. Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, derbi karşılaşması için her türlü önlemlerin alınacağını, olay çıkarmak isteyenlere müsamaha gösterilmeyeceğini açıkladı.

Arslan, iki kulüp başkanının anlaşması dolayısıyla stada seyirci alımında kısıtlamaya gidilmeyeceğini belirterek, "7 Ekim Pazar günü oynanacak olan Adana Demirspor-Adanaspor karşılaşmasında kapalı tribün ev sahibi Adana Demirspor olduğu için mavi lacivertli taraftarlara tahsis edilecek. Adana Demirspor'dan kombine bilet alanlar kapalı tribünde maç izleyebilecek. Maraton ve kale arkaları her iki takımın taraftarlarına da açık olacak. İki kulübün başkanları kendi aralarında konuşarak bu şekilde anlaştılar. Aynı uygulama Adanaspor-Adana Demirspor maçında da uygulanacak" dedi. Stadın kapılarının maçtan 3 saat önce açılacağını ifade eden Vali Yardımcısı Halis Arslan, şöyle devam etti :"Maça girecek taraftarlar 3 noktada üst araması ve kontrolden geçecek. Stada girişlerde üst düzeyde güvenlik önlemi alınacak. Çirkin sözlerin olabileceği pankartlar, yanıcı yakıcı maddeler kesinlikle stada alınmayacak. Belediye zabıta ekipleri stadın etrafından alkollü içki satan işyerlerini denetleyecek, içki satışına izin vermeyecek."

Adana Demirspor ile Adanaspor arasında oynanacak karşılaşmanın bir şenlik havasında geçmesini arzu ettiklerini belirten Arslan, "Maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında taşkınlığa, şiddete başvuranlara kesinlikle izin verilmeyecek. Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nda şiddete başvuranlara ağır yaptırımlar ve cezalar uygulanıyor. Şiddete başvuranlar sonucuna da katlanacaktır. Adana'nın iki güzide takımı Adana Demirspor ile Adanaspor arasında oynanacak karşılaşmada taraftar dernekleri ve tribün liderlerine de büyük görevler düşüyor. Taraftar dernek başkanları ve tribün liderleri ile de toplantı yaptık ve kendilerine sağduyulu davranılması gerektiğini anlattık. Onlar da ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söylediler. Bu maçın dostluk içerisinde geçmesini diliyorum" dedi.Bu arada maç biletlerinin tükenmekte olduğu bildirildi. Maç gününde polisin geniş güvenlik önlemleri alması bekleniyor..

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!