Adana'da çevre ve iklim değişiklini tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

Adanada çevre ve iklim değişiklini tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:37

Adana'da çevre ve iklim değişiklini tartıştılar

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantıda, tarımsal atıkların çevreye etkisi ve ekonomiye kazandırılmasıyla küresel iklim değişikliği masaya yatırıldı.
Seyhan Oteli'nde düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Tarımda Kullanımı ile Tarımsal Atıkların Değerlendirilmesi ve İklim Değişikliğinin Tarıma Etkisi' konulu panel büyük ilgi gördü. Tarımsal alanda üreticilerden ziraatçilere dek sektörün tüm paydaşlarını buluşturan etkinlikte konuşan Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Özellikli anız yangınları konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilediği gibi toprağı da çoraklaştırıyor. Tarımsal atıkların ekonomiye kazandırılmasını önemsiyoruz. İklim değişikliğininin risklerini de tarımsal alanda azaltmanın yollarını arıyoruz" dedi.
Katılımcıların görüşlerini paylaştığı etkinlikte meteoroloji uzmanları iklim değişikliğine ilişkin sunum yaparken, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Öztürk, 'Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları' konulu konferans verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!