Adana mutfağının en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Adana mutfağının en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2006 16:23

Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor. Daha önce Adana kebabı yapan en iyi adresleri seçmiştik. Haliyle listeye Adana bölgesi ağırlığını koydu. Bu kez, jüri üyelerimize Adana yemeklerini Adana dışında en iyi yapan mekanları sorduk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!