Adana ESOB’tan Başkent Çıkartması

Güncelleme Tarihi:

Adana ESOB’tan Başkent Çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 13:44

ADANA ESOB BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI FATMA GÜLDEMET SARI'YA ADANA'YI ANLATAN BİR TABLO HEDİYE ETTİ.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara’ya giderek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Adana milletvekillerini TBMM’deki makamlarında ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarların genel ve bölgesel sorunları ve çözüm önerileri raporunu sundular, destek sözü aldılar.
Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek başkanlığındaki kafilede Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş ile ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış ilk ziyaretlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı, Adana Milletvekili Fatma Güldemat Sarı’ya yaptılar.
Bakan Sarı’yı, Bakanlık yeni hizmet binasındaki makamında ziyaret ederek bir Taşköprü, Büyüksaat, Yağcamii gibi tarihi yerleri de içeren tarihi Adana’yı anlatan tablo, bakır işlemecisi ustaların elinden çıkmış hediyelik eşyaları takdim eden Birlik Başkanı Sözütek, Adana’nın uzun bir süreçten sonra yeniden bir bayan bakanının olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Hayırlı uğurlu olsun. Allah gönlünüze göre versin. Adana adına gerçekten gurur duyduk. Adanamız ile esnaf - sanatkarlarımız adına da mutluluk verici. Bizler de sevindik. İmarın kilitlendiği Adana’nın Çevre ve Şehircilik Bakanımızın olması çok daha büyük önem kazanıyor. Bu da şehrimiz açısından ayrıca sevindiricidir" dedi.
Bakan Sarı da, Başkan Sözütek’e, öncelikle merhum Birlik Başkanı Kazım Barışık’ın vefatından dolayı taziyede, yeni yönetim kurulu başkanlığındaki dolayı da kutlamada bulunurken, "Yoğunluktan dolayı ziyaretinize gelemedim. Ama esnaf - sanatkar odaları birliği Adanamızda önemli bir yere sahip. Her zaman birlikte çalışıyor, bir araya geliyor, istişareler de yapıyoruz. Biz de teşkilatın, siyasetin içinde çalışıyoruz. Kısmet oldu, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, 64.Hükümetimizde bakanlık görevimizi bizlere tevdi ettiler. Bundan sonra ülkemiz ve Adanamız için elimizden geleni hep beraber yapacağız inşallah. Adana lobisini de hep beraber oluşturacağız inşallah. Ülkemiz ve şehrimiz için hep beraber çalışmamız lazım. Adanamız için de güzel hizmetler yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin inşallah. Gece gündüz çalışıyoruz. Adanamıza hizmet için birlikte daha çok çalışacağız" diye konuştu.
"Adana Lobisi" oluşturmaya sıcak baktıklarını ifade eden Bakan Sarı ve Başkan Sözütek de, ülkemizde yaşanan terör olaylarından duydukları üzüntüye de karşılıklı olarak dile getirirken, "Allah herkese sabır versin. Özellikle ailelerine, yakınlarına. Herkesin başı sağolsun" dediler.
Sözütek, Bakana Sarı’ya başta Suriyeli Mülteciler, AVM’ler, Çıraklık Eğitim Merkezleri, Bağ-Kur Primleri, Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortasının birleştirilmesi, KOSGEB kredileri, TEDAŞ kesintileri, Kayıt Dışı Sorunu, Kent İçi Ulaşım ve Toplu Taşımacıların Sorunları, ÖTV indirimleri, Kredi Dosya Masrafları, Kermesler, Sosyete Pazarları, Şehircilik ve Ceyhan Keresteciler Yangını olmak üzere esnaf ve sanatkarların genel ve bölgesel sorunlarını içeren bir dosya verirken, Adana ziyaretinde ESOB’a da davet ederek, söz aldı.
Heyet ayrıca, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ı da makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
Sözütek ve beraberindeki heyet daha sonra TBMM’ye giderek makamlarında bulunan AK Parti Adana milletvekilleri Prof.Dr.Necdet Ünüvar, Tamer Dağlı, Talip Küçükcan ile CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş ile MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ı ziyaret ederek, esnaf - sanatkarların sorunları ve çözüm önerileri raporlarını verip, destek istediler. Adana milletvekilleri de, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü konusunda ellerinden gelen desteği vereceklerini belirttiler.
Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve beraberindeki heyet, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başkan Vekili Burhan Aksak’ı da makamlarında ziyaret ederek, Adana esnaf ve sanatkarlarının sorunları üzerine sohbette bulundular. Genel Başkan Palandöken, Adana Milletvekili olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı’nın, mimar ve işine hakim, meziyetli, çalışkan biri olduğunu, ülkemiz, Adana ile esnaf - sanatkarlarımıza önemli katkıları olacağına inandığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!