Adana Demirspor, 21 yılık Süper Lig hasretine son vermek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Adana Demirspor, 21 yılık Süper Lig hasretine son vermek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 15:37

Adana Demirspor, 21 yılık Süper Lig hasretine son vermek istiyor

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ ADANA (DHA)- PTT 1'inci Lig Play Off finalinde Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı'nda Multigroup Alanyaspor ile karşılaşacak Adana Demirspor, 21 yıllık Süper Lig hasretine son vermek istiyor.
Play Off yarı finalinde rakibi Vartaş Elazığspor'a ilk maçta 3-2 mağlup olan Adana Demirspor, evinde oynadığı rövanş maçında 2-1 galip gelerek finale uzandı.
21 YILLIK SÜPER LİG HASRETİ
1993-1994 sezonunda play off maçlarıyla adını Süper Lig'e yazdıran Adana Demirspor, play off'un dışında 1972-1973'te ve 1986-1987'de doğrudan Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.
Son olarak 1994-1995 yıllarında Süper Lig'de mücadele veren Adana Demirspor, o yıl küme düşmesinin ardından 21 yıldır yeniden dönüş için yarıştı. Mavi lacivertli takım yarın rakibini mağlup etmesi halinde Adanaspor ile gelecek sezon Süper Lig'de yer alacak. İki Adana temsilcisi son olarak 1989-1990 sezonunda aynı anda Süper Lig'de mücadele vermişti.
SON DURAK: YILMAZ VURAL
Bu sezon tecrübeli isimlerden oluşan kadrosuyla Süper Lig mücadelesi veren Adana Demirspor, ligin son haftalarına yaklaşılırken aldığı kötü sonuçlarla direk çıkma şansını kaybetti. Lig'e teknik direktör Osman Özköylü ile başlayan mavi lacivertliler, alınan başarısız sonuçlardan sonra takımın başına Tayfur Havutçu'yu getirdi. Havutçu'nun takıma katılmasıyla tekrar umut veren Adana Demirspor, kritik maçlarını kaybedip, Süper Lig'e direk çıkma şansını kaybetti. Bunun üzerine tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural Adana'ya gelerek, takımın başına geçti. Vural ve ekibinin mavi lacivertli kulübe gelmesiyle taraftar ve takım arasındaki kırgınlıklar aşıldı.
SON 4 SEZONDA 3 PLAY OFF
2011-2012 sezonu 2'nci Lig play off finalinde Fethiyespor'u mağlup ederek PTT 1'inci Lig'e yükselen Adana Demirspor, 4 sezondur Süper Lig'e çıkma mücadelesi veriyor. 1'inci Lig'deki ilk yılı olan 2012-2013 sezonunda 1461 Trabzon'un Süper Lig'e yükselme şansının olmamasından dolayı 7'nci sıradan play off'a katılan mavi lacivertli takım, yarı finalde karşılaştığı Manisaspor'a elenmişti.
Geçen sezon play off'lara kalma başarısı gösteren mavi lacivertliler, ilk rakibi Antalyaspor yarı finalde elenerek, Süper Lig fırsatını kaçırmıştı. 4 sezondur mücadele verdiği ligde bu sezon 3'üncü kez play off oynama fırsatı yakalayan Adana Demirspor, ilk kez final oynama şansı yakaladı.

FOTOĞRAF 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!