Adaletli seviliyor ve çok cool

Güncelleme Tarihi:

Adaletli seviliyor ve çok cool
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2010 00:00

Türkiye’de eski hocası ile çalışmasının kendisi için önemli bir şans olduğunu belirten İspanyol futbolcu, “O, takımın menfaati için çırpınan bir teknik adamdır. Real Madrid’deki gibi tüm oyunculara şans verdi. Hepimiz onu çok seviyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’ye gelmiş geçmiş en kariyerli yabancı futbolculardan biri şüphesiz Guti Hernandez. Yıllarca Real Madrid forması giyip kazanmadığı kupa kalmayan İspanyol futbolcu ülkemize kısa sürede uyum sağladı. Hem oynadığı futbol hem de sempatik tavırları ile siyah beyazlı tribünlerin sevgilisi haline gelen Guti ile bayramlık bir röportaj gerçekleştirdik.
Daha önce 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Madrid’de oynanan İspanya-Türkiye milli maçı öncesi bir gece kulübünde karşılaşıp sohbet ettiğimiz futbolcu, son buluşmamızda “Türk futbolunu sen mi yönetiyorsun. Milli takımda sen, Beşiktaş’ta sen. Her yerde beraberiz. Eski bir dostumu görmüş gibi oldum. Tanrı bizi hep geceleri biraraya getiriyor” dedi.
Menajerleri Marco Kırdemir ve Jorge Mendez’in de bulunduğu ortamda biraraya geldiğimiz İspanyol yıldıza hemen sorularımızı yönelttik.

İyi ki gelmişim

Türkiye’ye geldiğine memnun musun?

Her şeyden önce eski takımımda teknik direktörüm olan Schuster ile yeniden beraber olmak süper bir olay. Türkiye’ye gelmem çok zordu. Ailemi ve beni ikna eden başkan Yıldırım Demirören, Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu üçlüsüne teşekkür ederim. İyi ki gelmişim. Burada futbolcu arkadaşlarımla ilişkilerim mükemmel. Onların bana, benim onlara saygım var.

Türkiye futbolda Avrupa standartlarını yakalar mı?
Her profesyonel futbolcu gibi ben de dünya futbolunu takip ediyorum. Türkiye’yi ilk kez 2002 Dünya Kupası’nda izledim. Milli takımınızda müthiş oyuncular vardı. Uluslararası alanlarda oynayarak tecrübe kazanılır. Türkiye de bunu başaracaktır.

Ligimizde en beğendiğin futbolcular kim?
Arda Turan, İbrahim Toraman, Necip Uysal, Emre Belözoğlu, Ernst, Bobo, Quaresma... İsmini hatırlayamadığım bazı oyuncular da var. Teknik oynayan her futbolcuyu beğenirim.

Oynamadı diyemezler

Ya teknik direktör Schuster? Onun için ne söylersin?
Çok cool biri. Aynı Real Madrid’deki gibi kadroda kim varsa şans verdi. Takımda oynamadım diyen oyuncu yok. Önemli olan adaletli forma dağıtımı yapması. Kendisini tüm oyuncular seviyor. O, takımın menfaati için çırpınır.

Real Madrid ile Beşiktaş’ın farkı ne?
Real Madrid kolay meydana gelmedi. Bugün dünyada hangi futbolsevere sorsanız, ülkelerinde tuttukları takımların oyuncularından çok Realli futbolcuları tanırlar. Orada dünya markaları bir aradadır. Beşiktaş’ta da A klas oyuncular var. Yeter ki Schuster’in sistemini uygulayalım. Bunu yaptıktan sonra başarılı olmamamız için hiçbir neden yok.

Avrupa’da final neden olmasın

UEFA Kupası’nda Beşiktaş’ın yolu açık mı?

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Porto’yu evinde zor durumlara düşürdük. Galibiyet elimizden kaçtı. Biraz özgüven kazanmamız halinde neden final oynamayalım. Çok sayıda uluslararası deneyime sahip oyuncumuzun bulunması takıma mükemmel katkı sağlıyor. Porto maçını berabere bitiren ekip mutlaka zaferlere de koşacaktır.

Çocuklarıma aşığım

Aşk durumun nasıl?

Ben çocuklarıma aşığım. Doğum gününde de en anlamlı hediyeyi çocuklarımdan aldım. Onlar benim oksijenim. Bunun dışında özel konulara girmeyi sevmem. Şu anda benim için Beşiktaş aşkı var. Bu aşkın mutlu bitmesini arzuluyorum!

Rakiplerim benimle fotoğraf çektirdi

Burada unutamadığın bir olay var mı?

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Kupası’nda Mersin İdman Yurdu ile yaptığımız maçtan sonra soyunma odası çıkışında karşılıklı oynadığım futbolcular geldiler ve benimle resim çektirdiler. Ben de mailimi vererek, o fotoğrafları bana da atmalarını ve saklayacağımı söyledim.

Peki Beşiktaş’ta sende iz bırakan bir şeyi anlatır mısın?
Tribünlerin adımı şarkı gibi söylemeleri beni heyecanlandırıyor. Doğum günümde tribünler hep bir ağızdan tezahürat yaparak beni kutladılar. O gün inanılmaz duygulandım.

Iverson için maça gideceğim

Alex, Niang ve Iverson için düşüncelerin?
Alex Brezilya futbolunda önemli bir isim. Fenerbahçe ile özdeşleşmiş. Niang’ı Fransız Ligi’nden biliyorum. Dünya’da üç önemli basketbolcu say deseler, mutlaka Iverson’ı da söylerim. İstanbul’daki tüm basketbol maçlarımızı çocuklarımla birlikte izlemeye gideceğiz.

90 bin dolarlık saat hediye edildi

MENAJERLERİ Jorge Mendez, Marco Kırdemir ile birlikte poz veren Guti’ye, Delacour’dan 90 bin dolarlık bir saat armağan edildi. Spor dünyasında oldukça yaygın olan bu gösterişli saati Real Madrid’in ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo, Messi ve İbrahimoviç gibi yıldızlar da kullanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!