Adalet

Artık herkes, bir 'adalet' duygusu içinde… Siyasette, iş yerlerinde, spor dalında…

Haberin Devamı

Benim bildiğim spor, yani futbol olduğu için bunun dışındaki konularda çok sağlıklı bir şeyler yazamam...

Adalet, 1960 yıllarında ligde oynayan bir takımdı, ayrıca birde Battaniye Fabrikası vardı.
Adalet takımından bir çok ünlü futbolcu geldi geçti, Bunların biri si de (Canavar) Burhan Sargın …
Burhan Sargın daha sonraları Fenerbahçe formasını giydi, güzel futbolu ve lakabı ile... Ve futbolu ile herkesin beğenisini de kazanmayı bildi...

Adalet:

Bu kelime şimdi kimlerin elinde.?
-Kulüp yöneticilerin.
-Futbol Federasyonun.
-Hakemlerin.
-Futbolcuların.
-Taraftarların
-Medya’nın.

Adalet

Her hafta bir hadise, her hafta bir isyan, her hafta o haklı, yok bu haksız sözleri.
Burada en çok öne çıkanlar hakemler ve futbolcular oluyor.

Adalet

Hakemlerin zamanlı veya zamansız üflediği düdükler. Hiçbir hafta olmasın ki medya gol mü idi, penaltı mıydı, bu faul verilmez mi, ofsayt var, bayrak kaldırmaz mı?
Al geri, olmadı al ileri olmuyor, bir daha aynını yap olmuyor sonunda evet var veya yok

Peki ya hakemlerin verdiği karar için gereken zaman dilimi ne kadar, en fazla 20 saniye…
Bunlar yetmiyormuş gibi oyun içinde futbolcu isyanlarını göğüsle...

Adalet

Haberin Devamı

Türk futbolunda herkesin bildiği üç büyükler var, iyi ki de var. Ama bu formaları herkes taşıyamıyor. Giydiği o formayı yanlış kullanıyorlar. O forma altında 'kral benim' havasına giriyorlar. Hakemlere olmayan bir hadiseyi hayır o öyle değil böyle derecesine kadar gidiyorlar. O formadan sonra başka bir forma giydiklerinde “ sus-pus” oluyorlar.

O sus, pus olanlar bu kez oynadıkları diğer takımların kendi oynadığı maçlarda taraftarlarını da arkasına alıp bir gürlediklerinde, ikincisini yapamıyorlar.

Adalet

Bu kelimeyi sağlayacak olan futbolculardan başkaları olamaz.

Maç öncesinde saha çıkmadan önce gülüp eğleniyorlar, sahaya çıkınca birbirlerine başarılar diliyorlar. Düdük çaldı mı başka dünyanın insanları olup gidiyorlar. İkili top kapmalarda bir hafif sert bir hareket yaptığı zaman, aman Allah’ım ahhh sesleri inliyor , çimenleri adeta yumruluyorlar, 30 saniye sonra, diğeri Oyuncu aynı hareketi yapıyor, neden yaptın diye isyanlar yerde kalmalar aynı süre içinde oluyor, sonra kalktığında iki adımı sekerek atıyor, iki saniye sonra koşular başlıyor.

Adalet

Haberin Devamı

Bir oyuncu yüzde yüz golü kaçırıyor, kendisi bunu kaçırmasını biliyor ama beni arkadan itti diyerek ortalığı isyan yerine çeviriyor. Taraftarlar da başlıyor kime! Hakeme ağıza ne gelirse söylüyorlar. Burada futbolcu daha sonra golümü vermedi diyerek , yorum yaparak kendini haklı bulmaya çalışır. Yanlış bir yorum oldu mu da kabul etmezler, hep iyi oldukları hakkında yazı yazıldığı zaman sokakta yürüyüşleri bile başka oluyor.

Adalet

Her yarışma başında futbolcular hakemlerle oynamaya başlıyorlar. Bunun bir kısmı, el ,kol hareketleri ile gösteriyor. Kimileri de yanına kadar gelip yersiz ihtirazlarda bulunuyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi yan hakemlere kadar gidip bağırıp çağırıyorlar. Bu oyunculara birileri demiyor mu, yanlış karar da olsa, doğru karar da olsa hakemin verdiği karar zor değiştiğini bilmiyorlar mı?

Adalet:

Haberin Devamı

Maç önceleri istiklal marşını birlikte söylüyorlar. Yabancılarda bilmese bile ciddi anlamda duruşları ile eşlik ediyorlar. Bazen de zaman geliyor takımlar Fair- Play pankartlarla sahaya çıkıyorlar. Başlarda bir inanç, bir insanlık duygusu içinde olan oyuncular sonradan adeta aslan oluyorlar. Neredeyse birbirlerini yiyecek haline geliyorsunuz?

Adalet:

Yarışma oynanıyor sonra da bitiyor. Kulüp Başkanları, yöneticileri o hafta ortaya çıkıyor, takımları puan kaybettiği zaman suçlu belli , maçı yöneten hakem.

Bu hakem bize karşı hangi maçı yönettiyse, düdükleri hep bizim alehimize çaldı, hakem penaltımız göz göre göre vermedi, merkez hakem kuruluna söylüyoruz ama bizleri dinleyen yok. İşte bu sesler bir hafta hiç susmadan devam eder. Takımlarının durumdan bahsetmezler varsa yoksa hakemler olur çıkar. Akşam olur TV yorumcuları kendine göre, “Bak gördün mü, adam bir şey yapmamış kendini atmış, bir başkası gördün mü adam resmen dalıyor” derler.

Yani bu bir şarkı gibi her hafta söylenir. Taraftar olan erkek ev de işine gelini doğru, gelmeyene de isyan . Kadın Adalet hanım ise maçı izlemez , nasıl izlesin her gün bir olay, çocuklarının düşünüp durur çünkü, her an bir hadise var, gelecekleri parlak değil, O da adaleti orada arar…

Yazarın Tüm Yazıları