Ada'da zirve Arsenal'in

Güncelleme Tarihi:

Adada zirve Arsenalin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 10:05

İngiltere Premier League'in 16. haftasında sahasında Fulham'ı 2-1 yenen Arsenal maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Emirates Stadı'nda oynanan maçta Arsenal, Nasri'nin 14. dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken, Fulham 30. dakikada Kamara ile beraberliği yakaladı. 60 bin futbolseverin izlediği mücadelede Nasri 75. dakikada ikinci kez fileleri havalandırdı ve Arsenal sahadan 3 puanla ayrıldı.

Son 3 haftada 8 puan kaybederek liderlikten olan Chelsea, bu hafta da sahasında beraberlikle yetindi. 42. dakikada Drogba'nın penaltı golüyle öne geçen “Maviler”, 86. dakikada Beckford'un golüne engel olamayınca Everton ile puanları paylaştı.

Zirve mücadelesi veren ekiplerden Manchester City, sahasında Bolton'ı ağırladı. Arjantinli yıldızı Tevez'in 4. dakikada attığı golle galibiyete uzanan Manchester City'de, Kolarov 78. dakikada kırmızı kart gördü.
Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City, deplasmanda Wigan Athletic ile 2-2 berabere kaldı. Evsahibi takımın gollerini Collins (kendi kalesine) ve Cleverley atarken, Stoke City'nin gollerini ise Huth ve Etherington kaydetti.

Tuncay Şanlı, karşılaşmanın 82. dakikasında Fuller'in yerine oyuna girdi.

Blackpool-Manchester United maçı olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenirken, Liverpool ile Aston Villa bugün Anfield Road Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Ligde 16. hafta maçlarında alınan diğer sonuçlar şöyle:
Sunderland-West Ham United...................: 1-0
West Bromwich Albion-Newcastle United........: 3-1
Birmingham City-Tottenham Hotspur............: 1-1
Blackburn Rovers-Wolverhampton Wanderers.....: 3-0

GOL KRALLIĞI YARIŞI

Gol krallığı yarışında Manchester Unitedlı Dimitar Berbatov, 11 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 10 golle Carlos Tevez (Manchester City), 9 golle Andy Carroll (Newcastle United), 8 golle Johan Elmander (Bolton Wanderers), Tim Cahill (Everton) ve Samir Nasri (Arsenal) izliyor.

17. HAFTA

11 Aralık Cumartesi: Aston Villa-West Bromwich, Everton-Wigan, Fulham-Sunderland, Stoke-Blackpool, West Ham-Manchester City, Newcastle-Liverpool
12 Aralık Pazar: Bolton-Blackburn, Wolverhampton-Birmingham, Tottenham-Chelsea
13 Aralık Pazartesi: Manchester United-Arsenal.

PUAN DURUMU

Adada zirve Arsenalin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!