Ada'da Türk fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Adada Türk fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Alpay ve Muzzy, İngiltere'yi, Tugay da İskoçya'yı büyüledi

İngİltere Süper Ligi'ne transfer olan tek Türk futbolcu Alpay Özalan, Aston Villa'daki ilk lig maçında, Mustafa İzzet'li Leicester City'ye karşı forma giydi. İskoçya liginin son şampiyonu Rangers ise Tugay'lı kadrosuyla Dunfermline Athletic'i dağıttı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

İngiltere ve İskoçya'da top koşturan Türk futbolcuları Alpay Özalan, Mustafa İzzet ve Tugay Kerimoğlu muhteşem futbollarıyla Ada'yı ayağa kaldırdı. Açılışı yapılan İngiltere Süper Ligi'nde Aston Villa'nın formasını giyen Alpay Özalan, ilk maçında Mustafa İzzetli Leicester City'ye karşı mücadele etti.

İngiltere Süper Ligi'ne transfer olan ilk Türk futbolcu olan Alpay Özalan, ilk kez forma giymesine rağmen sanki 40 yıllık Aston Vilalı gibi uyumluydu. Southgate ve kaleci James ile mükemmel bir diyalog kurduğu gözlenen Alpay, 0-0 biten karşılaşmada, Leicester City'nin en tehlikeli oyuncusu Colymore'u marke etti.

İskoçya liginin son şampiyonu Glasgow Rangers'ta forma giyen Tugay Kerimoğlu da takımının dün Dunfermline Athletic ile oynadığı ve 4-1 kazandığı maçta, başarılı futboluyla alkışlandı. Karşılaşmada Rangers'ın gollerini Albertz (pen), Van Bronckhorst, Dodds ve Wallace attı. İngiltere ve İskoçya ligindeki diğer sonuçlar ise şöyle:

İngiltere: Charlton Athletic-Manchester City: 4-0, Chelsea-West Ham: 4-2, Coventry-Middlesbrough: 1-3, Derby-Southampton: 2-2, Leeds United-Everton: 2-0, Liverpool-Bradford City: 1-0, Sunderland-Arsenal: 1-0, Tottenham-Ipswich: 3-1. İskoçya: Aberdeen-Hibernian: 0-2, Dundee United-St Johnstone: 1-2, Hearts-Celtic: 2-4, Kilmarnock-Motherwell: 3-2, St Mirren-Dundee: 2-1.

BRAVO ALPAY

Leicester City karşısında 90 dakika başarıyla forma giyen yıldız futbolcuyu Aston Villa Teknik Direktörü Gregory ile kulüp başkanı ve yöneticileri bizzat kutladı.

ASTON Villa’da ilk resmi maçını dün oynayan Alpay Özalan, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi. Mustafa İzzet'in takımı Leicester City karşısında 90 dakika forma giyen Alpay, ‘‘Maçın ilk 15 dakikasında heyecanlıydım. Ancak daha sonra oyuna ısındım ve gerçek futbolumu sergilemeye başladım’’ dedi. Yıldız futbolcu, maçtan sonra Aston Villa Teknik Direktörü Gregory ile kulüp başkanı ve yöneticilerin, kendisini bizzat tebrik ettiğini de sözlerine ekledi. Yine 90 dakika forma giyen Mustafa İzzet ise Milli Takım'dan arkadaşı olan Alpay'ın çok iyi oynadığını söyledi. Muzzy lakaplı genç futbolcu, ‘‘Alpay bugünkü futboluyla herkesi etkiledi’’ diye konuştu. Bu arada maçı Rıza Çalımbay da izledi.

TUGAY COŞTU

Glasgow Rangers’ın orta sahasında görev yapan Tugay Kerimoğlu, takım arkadaşı Billy Dodds’u Dunfermline Athletic’e attığı dördüncü golden sonra omuzuna alıp, saha içinde tur attı. Tugay, karşılaşmada Rangers’ın en etkili futbolcularından biriydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!