Aciz F.Bahçe

KADROLAR önümüze geldiğinde, Fatih Terim'in çıkarttığı takımın listesi Oğuz Çetin'inkine göre daha mantıklıydı. Maç başladıktan sonra neler yapılacağını daha iyi görecektik. Ve daha 5. dakikada köy gözüktü.

Fatih Terim, yandan ve cepheden gelecek hava toplarıyla Fener defansını zorlayacaktı. Seken toplara da diğerleri vuracaktı. Nitekim Lukunku, ilk 45 dakika bu hava indirmelerini iyi yaptı. Mirkoviç, bir tek top alamadı. Ümit Özat, zaten adamla oynamayı sevmiyor. Kaçak dövüşünce, bu sefer de G.Birliği'nden adaşı Ümit Karan hep boşta kaldı. Ümit Özat'ın bu kaçak oyununa özellikle Ceyhun da katılınca, F.Bahçe tamamen oyundan düştü.

Düşünün Volkan, Ceyhun'dan topu söküyor, bir 30 metre verkaç yapıp, gidiyor. Ya topu kaptırıyor ya da auta gidiyor. Geri dönüyor, Ceyhun henüz daha santra yuvarlağına yeni gelmiş oluyor. Ve Volkan gidip, Ceyhun'un yanındaki yerini alıyor. Şu yazdığımda en ufak bir abartı yok.

F.Bahçe defansı, bütün toplara uzun vurdu. Veya oyuna çıkmak isterlerken, ilk yarım saatte 30 topun 25'ini G.Saray'a verdiler. Şimdi, ‘‘G.Saray böyle bir takımı yakalamış, ne yapar?’’ diye düşünürsün. ‘‘Kevgire döndürürsün’’ değil mi? Ümit Karan, ilk yarıda iki tane gol attı, iki tane de yüzde 100 kaçırdı. İlk yarıdaki F.Bahçe'nin haline, bu sezon Ali Sami Yen'de oynanan maçlarda hiçbir takım düşmedi. Hiçbiri bu kadar aciz kalmadı.

Kartlarını iyi kullandı

İkinci yarıda Oğuz Çetin, orta sahayı biraz daha kalabalıklaştırdı. Fatih Terim de, Fener'i üstüne çekip, arkasına sarkmayı düşündü. Maçın 1. dakikasından 90. dakikasına kadar tecrübeli Terim, çaylak Oğuz'a göre kartlarını daha iyi kullandı. Hamleleri hep önce yaptı. Oğuz'dan da bunlara zamanında tepki gelmedi. Hani borsada vardır ya, ‘‘tepki alımları’’ deriz. Yapamadı. Bu Beschastnih'i F.Bahçe çok aramış mı? Bu kadro bu sezon ikinci de olamaz. Yani Şampiyonlar Ligi'ne girme hayali de bitti. Oğuz'la devam edecekler mi veya seneye bu kadro ile mi devam edecekler? Tabii bu, yönetimin bileceği bir iş.

G.Saray, hırsının da verdiği etkiyle dün gece fizik gücünün üstüne çıktı. Sarı kırmızılıların zaafı defansında. Eğer, G.Saray'ı üstüne çekersen, kaybedersin. Arka tarafına gidersen, hücum oyuncuların da defansa yardıma gelecekleri için bir taşla iki kuş vurursun. Ama onu yapacak F.Bahçe takımı dün gece yoktu sahada.

Bir takım iyi oynamayabilir. Ama iyi mücadele edemiyorsa bu, o takımın ayıbıdır. G.Saray mücadele etti, F.Bahçe seyretti. Böyle tek yönlü oynanan bir maçta hakem Selçuk Dereli hiç zorlanmadı. Ama daha 30. saniyede Mirkoviç'e gösterdiği kart yanlıştı. Düşünün, bu F.Bahçe takımı ezeli rakebet olan böyle bir maçta, hakemi bile zorlayamadı.
Yazarın Tüm Yazıları