Acemi erler birliklerine uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Acemi erler birliklerine uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 14:57

Acemi erler birliklerine uğurlanıyor

Haberin Devamı

 

HATAY'da 1997 yılı doğumlu olan gençleraileleri ve arkadaşları tarafından düzenlenen uğurlama törenleriyle birliklerine gönderiliyor.

Acemi birliklerine teslim olacak askerler için birçok belediye tarafından özel uğurlama geceleri düzenlenirken bu etkinliklere ailelerin düzenlediği veda geceleri de ekleniyor. Antakya'da özellikle akşam saatlerinde otobüslerle yola çıkacak acemi erler için önce evlerinde ellerine kınalar yakılıyor, ardından araç konvoyu eşliğinde Türk bayrakları açılarak acemi erler otogara götürülüyor. Burada bir gelenek haline gelen "askerleri havaya atma" ritüelinden sonra otobüslerine binen askerler, İstiklal Marşı okunarak birliklerine gönderiliyor.

 

Öte yandan hemen hergün asker uğurlama nedeniyle onlarca araçlık konvoyların oluştuğu Antakya'da güvenlik güçleri de bu özel törenin acı bir olaya dönüşmemesi için önlemler alınmasını istiyor. Konvoy oluşturan aile büyüklerinden trafik kurallarına uymaları istenirken, özellikle silah ve tabancayla havaya ateş edilmemesi konusunda duyarlı davranmaları gerektiği hatırlatılıyor.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

 FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!