Acaba aynısı mı olacak?

Güncelleme Tarihi:

Acaba aynısı mı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 17:33

Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Volkan Demirel, Diego Lugano, Joseph Yobo ve Caner Erkin, geride kalan sezonla ilgili değerlendirmelerde bulunurlarken, kazanılan şampiyonluğun geri planını anlattılar.

Fenerbahçe Dergisi'nin haziran ayı sayısına açıklamada bulunan oyunculardan Emre Belözoğlu, Avrupa kupalarından ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmelerinin kendilerini kötü başladıkları lige konsantre ettiğini belirterek, “İkinci yarıda gösterdiğimiz performansla, Türk futbol tarihinde olmayan bir şeyi başardık. İlklerin takımı Fenerbahçe'de yine bir ilki başardık. Tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu takım içinde olmaktan gurur, mutluluk duyuyorum” dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu Selçuk Şahin, özellikle son 2 maçta çok kritik goller attıklarını vurgulayarak, “Sivasspor maçında özellikle bir iki tane çok net gol kaçırdık. Herkes bir anda geçen sene şampiyonluğu kaybettiğimiz Trabzonspor maçını düşünmeye ve (Acaba aynısı mı olacak?) diye sormaya başlamıştı. Çünkü orada da çok pozisyon yakalamış ve kaçırmıştık. Dedik ki (Yahu gene aynı şey mi olacak?) Tam o arada golün gelmesi hepimizi rahatlattı” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, kendisinin sarf ettiği ve şampiyonluk kutlamalarında giyilen tişörtlerin de üzerine yazılan, “Biz bize yeteriz” sözlerine değinerek, “O, slogan olsun diye söylenmiş bir söz değildi. Sadece o günkü şartlar altında sorulan soruya verilmiş bir cevaptı. Sonradan slogan oldu. Ben kalbimdekini, düşüncemdekini ağzımda hemen söyleyen bir insanım. O gün de öyle bir söz veya cümle çıktı. O cümlenin tişörte yansıması, bu şampiyonluğun anlamının o cümleyle anlatılması bana son derece büyük bir gurur verdi” ifadesini kullandı.

“LİGDE ASLINDA 8 GOL ATTIM”

Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano yaptığı açıklamada, bu sezon attığı gol sayısının yanlış hesaplandığını ileri sürdü.

“Ligde aslında 8 tane gol attım, bir tanesini saymadılar” diyen Lugano, “Deplasmanda Konyaspor'u 4-1 yendiğimiz maçta Emre'ye yazılan ve TFF kayıtlarına da böyle geçen son gol aslında benim. Emre ortayı yaptı, ben kafayla hafifçe dokundum ve gol oldu. O gol bana yazılmalı. Kupa da 2 golüm var. Yani sezonu 10 golle kapattım. Unutmayın ligde 8 golüm var. Konyaspor'a atılan 4. gol benim” dedi.
Nijeryalı oyuncu Joseph Yobo, Türkiye'deki futbol coşkusu ve tutkusunun, kendisi için çok etkileyici olduğunun altını çizerek, “Fenerbahçe taraftarının Manchester United ve Chelsea taraftarıyla aynı seviyede olduğunu, hatta Fenerbahçe taraftarının dünyadaki en iyi taraftar olduğunu düşünüyorum. İngiltere'den daha etkili bir kutlama oluyor burada. Benzer özellikler taşıyoruz. İnsanlarla ilişkilerimiz Avrupa insanına göre daha sıcak. Afrika insanı da Türk insanı da daha sıcakkanlı. Yaşam tarzları da cana yakınlıkları da benziyor” diye konuştu.

Ligin ikinci yarısında forma giyen giymeyen tüm takım olarak önemli bir mücadele verdiklerini anlatan Caner Erkin, şunları söyledi: “Kulübün verdiği yemeklerde, doğum günü partilerinde, içeride ve dışarıda bu birlikteliğimizi gösterdik. Bence en önemlisi birbirimizi sevdik. Zaten birbirimizi sevmeseydik kimse bu başarıyı gösteremezdi, bu bir gerçek. Birbirimize sevmeseydik, kimse kimseye yardım etmezdi. Bu da bir gerçek. Şimdi hiç kimse çıkıp da bana, (Futbol profesyoneldir, profesyonellikte bunlar önemli değildir) demesin. Tamam futbol profesyonel bir oyundur ama sonuçta insanlarla yapılıyor. Eğer biz burada birbirimizi sevmeseydik, hiç kimse bir diğerine yardım etmezdi ve başarılı olamazdık. Bu kadar büyük mücadele örneği sergilememizin altında birbirimizi sevmemiz yatıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!